İnsanlar yaşamları boyunca çeşitli dallarda mücadele verirler. Bu mücadelelerde çeşitli zorluklarla karşılaşırlar. Trabzonspor’da Avcı döneminde iki sezondur hep bir başarı öyküsü yazmak için mücadele ediliyor.

Geçen sezon aldıkları kupa var, takımın iskeletini kurmak için mücadele vardı, bu sezon ise yapılan nokta atışı transferler, Avrupa’da kupasında mücadele, Türkiye kupası hedefi ve ligde uzunca bir süre sonra beklenen şampiyonluk. Buradaki mücadelelerde çeşitli baskılarla karşılaşan teknik kadro, futbolcular ve çalışan profesyoneller var.

Üst düzey profesyonel sporda zihinsel, becerilerle gerektirir. Sporcuların bu tür baskı altında yarışmaları da mental olarak da hazır olmaları gerekir. Bu da bir mücadele şeklidir.

Trabzonspor’da sezon sonu yaklaşırken, baskıyı yönetmekte zorlanabilirler. Bu konu çok çok önemlidir. Burada olaylara psikologların girmesi gerekir. Bunu da çözecek olan başta yıllarını futbola vermiş olan Avcı ve teknik ekibidir.

Sürekli antrenman yapılması, maç oynanmasından ötürü profesyoneller kendilerine fazla zaman ayıramazlar. Burada da devreye zihinsel performans antrenörlerinin devreye girerek süreci uzatabilirler.

Eleştirilen Avcı hocanın, Nisan aylarında çalıştırdığı takımlardaki durağanlık bana göre bunun göstergesidir.

Şampiyonluk ve kupa mücadelesi veren Trabzonspor baskıyı bu günlerde, bu haftalarda oynayacağı lig ve kupa maçlarında destek alarak kıracaktır.

Yıllarını futbola vermiş bir teknik adam ve eğitmen olarak sevgili Avcı hocaya bir önerimdir. Kendisinin de bu öneriyi dikkate alacağını düşünüyorum.

Gerekirse elimden gelen her türlü desteği de vermeye hiçbir karşılık beklemeden hazırım.

Sonuçta çalışarak bu beceriyi kazanan teknik adamlar, sporcular mental olarak daha fazla mücadele edip ayakta kalabiliyorlar. Bunlarda ayrı yetenek ister, ayrı bir konudur.

Son haftalara girilirken bana göre Trabzonspor’un en büyük eksikliği de baskıyı kaldıramamaktır. Bunların üstüne gidildiğinde çözülmemesi içinde hiçbir sebep yoktur.

Ligin son haftalarında ve kupaya giden yolda da sıkıntılar olacaktır. Sevgili Avcı hoca ve çalışan profesyonellerin bu konularda dikkatli olmaları gerekir.

Trabzonspor işin sonuna geldiği bu günlerde daha dinamik olması gerektiğini hatırlatırım.

Ligde şampiyonluğa emin adımlarla giderken, kupada da finale bir adım daha attı.

Trabzonspor’a bu iki yolda da başarılar dilerim.

Her şey gönlümüzce olsun.