Her düşünce insanın yaşam standardını belirler, toplumsal düşünce ise kişiyi toplum ile entegre etmeye dahil eder. İşin esasında olan ömür döngüsünde de bu gibi ön yargılar daima yol verir bizlere. "Başlıksız yazı" diye ele aldığımız makalede mutlaka karşı bir muhatap var zaten muhatabı olmayan aslında hiçbir şeyin karşılığı da yoktur bence.

Evet, bugün yaşam dünyamıza şekil veren dünya, kendi dünyasında sıkıştı, nefes bile doya doya alınamayan bir evrende hala kin ve nefretin işaretleri geriye çekilmiş değil, şiddet ve vahşetin alabildiğince hükmünü icra ettiği, bir düşünce yapısıyla insanoğlu bu yaşam nimetini görmezden geliyor.

Yaşam hakkı kadar sonsuz nimet yoktur, kâinatı yaratanın, yarattığı her canlı için bu dünyada her şey mevcut, mevcudiyetini tartışmasız kabul ettiğimiz yaşam gerçeğini yok etmeden yaşamak kadar, insanın birbirleriyle olan hususiyetini tesis etmekte bu iyi niyet özellikleri içerisindedir.

Tüm bu özet ve özel düşünceler ile ülkemizde cereyan eden tüm olumsuzlukları yok etmek için var gücümüzle çalışmamız gerekiyor, kötü niyetle oluşum içinde olanlar, bu nezih ülkenin yükselmesini istemeyen art niyetliler olarak görüp, ülkemizin yüksek milli çıkarlarına ışık olan herkese kalbî vücut olmamız gerekmektedir.

İhanetini her vesileyle gösteren her kim ve kimler varsa bunların bu ülkeye verdikleri zararı da bilincimize yerleştirerek, onlarında bu nezih ülkenin bir ferdi mantığıyla, olumlu ortamlarına yol açmak lazım daima.

Artık, sınav ile geçen her günümüzün, sonucunu kestirip güzel ülkemize her daim başarılı çalışmalar sergilemek gerekmektedir, çünkü bu müstesna ülke, Türkiye Cumhuriyeti, onur ve gururun daima üzerindedir.

Sağlık dileklerimle.