Müslüman olmadıkları halde, hakiki Müslümanları görüp, İslamiyet’i araştıranların arasında İslamiyet ve Müslümanlar hakkında olumlu şeyler söyleyen ve yazan kişiler Dünya’da az da olsa vardır. 
Bunlar da; İtalyan asıllı Fransız devlet adamı Hanry A- Ubicini senelerce Türkiye'de kalmış olup, 1851'de Paris'te yayınlanan La-Turquie Ac tu elle, (bugünkü Türkiye) eserinde İslam dini hakkında şöyle demektedir, “İslam dini, insanlara şefkat ve idrak emreder.”


Avrupa’nın dinsiz diye sinesinden attığı bahtsız insanlar, padişahın misafiri olanlar ve Müslüman Türk dünyasında, vatanlarında mahrum oldukları hürriyet ve emniyet içerisinde yaşadılar.
Bütün din mensupları orada aynı adaleti ve şefkati gördüler. Türklere ve Müslümanlara barbar diyen Avrupalı onlardan misafirperverlik ve insanlık dersi aldı.
16. asırda yaşamış olan bu hakikatlere göre yazar, “Ne gariptir, ben İslam memleketlerini gezdim, barbar dediğiniz Müslümanların şehirlerinde ne kaba kuvvet ne de cinayet gördüm.”
Müslüman Türk Milet'inin herkesin hakkına saygı gösterip, gariplere yardımcı olduklarını söylüyordu, “O Müslüman Türklere bu yardımları yaparken büyük - küçük, Hristiyan- Yahudi, Müslüman, hatta ateist, imansız, müşrik olsun aynı adaleti ve merhameti buluyor.” diyordu.


Türk İslam gerçeğini gören yazar Ubucini, kitabının başka bir yerinde şunları kaleme almıştır: “İstanbul'da Müslümanların oturduğu İstanbul kısmında senede ancak bir iki polisiye vaka meydana gelmektedir, halbuki Hristiyanların oturduğu Pera, yani Beyoğlu kısmında, her gün yüzlerce hırsızlık, dolandırıcılık ve cinayet vakaları zuhur etmekte. Burası Avrupa'nın büyük şehirleri gibi batakhane şekline girmiştir. İstanbul kısmında yüzbinlerce Müslüman sulh ve sükûnet içerisinde namusu ile yaşarken, Pera'da yani Beyoğlu'nda bulunan tahminen otuz bin Hristiyan, bütün dünyaya bir namussuzluk, iffetsizlik ve serserilik numunesi olmaktadır.”
Şimdi ne oldu Türk İslam milletine? İslam adı altında her türlü İslam dışı hareketleri yapar hale geldik! Türk İslam milletine yakışanımı, Hristiyan alemi gibi yaşayanı mı örnek almalı? Öyle menfaatlerimiz doğrultusunda yalana yanlışa karışmamızın sonu Allah bilir ama felakettir.


Türk İslam gençlerine yakışanı yapmalarını ve öz benliklerine dönmelerini umuyorum, Allah yar ve yardımcıları olsun.

Maske, mesafe ve hijyen kurallarına lütfen dikkat edelim.