Yiğidi öldürüp hakkını yememek gerek. Rizespor maçı yenilgisinden beri son 4 maçtır oyunsal anlamda form grafiğimiz gitgide düşerken, Adana Demirspor ile oynanacak oyun kritik ve kaderimizi tayin edecek olan bir sınavdı. Rakipler takılmamızı beklerken Abdullah Hocamız ve ekibine bu anlamda çok iş düşecekti. Abdullah hocamız herkesin gönlünü kazanmış lider bir teknik adam. Büyük takımın büyük hocası olduğunu bu zorlu deplasmanda bir kez daha bizlere gösterecekti. Abdullah hoca çıkardığı kadro yapısı ile ev sahibi Adana Demirspor’un kanattaki bireysel yeteneklerine çok ustaca çözümler buldu. Sol bek Denswill’in Akintola ve Yunus gibi bireysel yetenekleri iyi savunması, ayrıca Dorukhan’ın stoper dinamizmi ve her yere can siperhane koşan iki kişilik dev mücadelesi deplasmanda çok önde olmamızı sağladı.

Daha maçın başında kazandığımız penaltıyı Abdülkadir ile atamadık, fakat hakem VAR’a giderek penaltıyı tekrarlatınca Peres ile öne geçtik. Peres’in oyun içinde hem ortasahaya hem de sağ bek koridorunda Visca’ya yardımda bulunması Visca’yı çok rahatlattı. Visca’nın asistinin klas karşılığı Cornelius tarafından tabelaya yazdırılınca moralimiz tavan yaptı. Devreye 2-0’lık skorla giderken tedbiri elden bırakmamamız ve dengeli olmamızın çok faydası olacağını biliyorduk ve öyle de oldu. İkinci yarıda Abdülkadir ve Kouassi’nin çıkıp yerlerine Bakasetas ve Djaniny girince, Adana Demirspor defansif anlamda daha dengeli olmak zorunda kaldı. Cornelius’un fizik gücünü mükemmel şekilde kullanıp rakip stoperleri kendine doğru çekme isteği, Djaniny’in çok rahat alan bulmasını sağladı ve bunun sonucunda Cornelius-Djaniny AŞ yapımı vizyon golü taraftarın moralini iyice arttırdı.

3-0’dan sonra yaslanıp rakibi kendi yarı sahamıza kadar getirdiğimiz için Adana Demirspor Vargas’ın golüyle cevap verdi. Ahmetcan’ın rakibini yere düşürmesi nedeniyle verilen penaltı sonucunda kader bizim lehimize işledi. Rakibin penaltıyı kaçırmasıyla zorlu deplasmandan hem 3 puan aldık hem de form düşüklüğü hasretine son verdik. Artık haftaya bize 1 puan yetecek. Çok çalıştık, çok çabaladık, ve sonunda verilen emeğin karşılığını almak üzereyiz. Ruhumuzda inat, sonunda vuslat sloganıyla tüm engelleri aştık. Kupayı havaya kaldırmayı bekliyoruz. Maçın Adamı: Dorukhan, Cornelius