Belki de Trabzonspor’un sahip olduğu kadrodan bihaber, çok mükemmel bir oyun bekliyoruz.

Aslında kapasitesinin üzerinde bir başarıya imza atan bir takım var bize göre…

27 maç yenilmemek… Kolay bir başarı değil.

Bir gün yenilecektik. Antalya bunu başaran takım oldu.

Her takım; lideri, namağlup takımı yenmek için bambaşka bir konsantrasyonla maça çıkar.

Abdullah Avcı’nın eski öğrencisi Nuri Şahin’in öğrencileri de öyle yaptı. Maça çok istekli, akıllı, sert ve moralli başladı.

Trabzonspor ise sezon başından bu yana en ideal kadrolarından birini çıkarmasına rağmen sahada yok gibiydi.

Bir takımda herkes mi kötü olur?

Hamsik’i bir kenara koyuyorum.

Trabzonspor’un kötü oyununa çok kötü bir zemin ve çok kötü bir hakem yönetimi de ilave olunca sonuç kaçınılmaz oldu.

Çok şey beklenen Nwakaeme’nin sakatlanarak oyundan çıkışı, yerine giren Yusuf’un berbat oyunu, Bakesetas’ın oyuna seyirci kalması, Berat’ın son derece etkisiz oyunu, sol bekte oynatılan Peres’in hiçbir hücuma katkı koyamaması ve sürekli topu geriye oynaması, forvetlerin topla buluşmak için ikinci bölgeye kadar gelmesi ve daha birçok neden…

Özetle çok kötü bir oyun sergiledik ve biri penaltıdan diğeri kendi kalemize attığımız iki golle mağlup olduk.

Bu mağlubiyet birçok kesimi rahatlatmıştır. Özellikle TRT’de spor programı yapanların yüreğine su serpmiş, yüzler biraz olsun gülümsemiştir. Maçın hakemi olarak Zorbay Küçük atanınca Trabzonspor’un yüzde 51 de olsa yenileceğini birçok kesim bekliyordu. Düşünsenize özellikle siyaseten paylaşımlarıyla twitter’da paylaşım yapan ‘Ankara Kuşu’ bile maçtan önce Trabzonspor’un Antalya’ya karşı kaybedeceğini çok iddialı bir şekilde yazdı.

Yani birileri için beklenen bir sonuçtu!..

Ancak bu kötü oyuna Abdullah Avcı’nın müdahale edememesini anlayamadım. Sol bekte Denswill de İsmail Köybaşı da bu Peres kadar kötü oynamamıştı. Antalya gibi sert ve agresif oynayan takımlara karşı agresif ve sert oyuncularla başlayabilirdi. Bir karşılık vermeliydi. Abdülkadir Parmak ve Siopis kenarda olmamalıydı. Eğer Abdülkadir Ömür oynayacak durumda ise kenarda beklememeliydi. Trabzonspor’un 2-1 mağlup duruma düştüğü bölümde bile maç yeni başlamış gibi yan pas yapılması anlayabileceğimiz bir durum değil.

Sonuç olarak; Abdullah Avcı hocanın da söylediği gibi sadece 3 puan kaybettik. Hala 9 puan önde ve lideriz. Önemli olan bu durumlardan ders çıkarmaktır. Dileriz o dersler çıkarılır. Hoca ve futbolcu grubu kadar taraftarlar da bu noktada üzerine düşeni yapmalıdır.

Hep destek tam destek…