Uzun bir aradan sonra Trabzonspor dışında bir takımı takip etme fırsatı buldum. Aslında merakım fırsatı yarattı desek doğru olur. 3 maçtır kazanan Hekimoğlu Trabzon FK’nın grupta yenilgisi olmayan iki takımdan biri olan Sarıyerspor karşısında nasıl bir sınav vereceğinin merakı beni Akyazı Ortahisar Yavuz Selim Sahası’na sürükledi. Özellikle Osman Özköylü’nün takımın başına geçmesinin ardından oyun anlamında başka bir boyuta geçen Kırmızı-Lacivertliler’i çıplak gözlerle yerinde görüp tartmak istedim.

Maçın başlama düdüğüyle birlikte oyunu rakip alana yıkmak için sabırlı bir o kadar da akıllı bir oyun planı içerisinde oldu Özköylü’nün ekibi. İlk dakikalarda Sarıyer sahaya iyi yayılarak kapandı. Gerek orta alan gerekse kanatlardan istenilen varyasyonlara izin vermeyen konuk takımı kenardan iyi çözümleyen Özköylü’nün direktifleriyle istenilen fırsatlar ele geçirildi. Sol kanattan Bahadır Erol’un çıkışları Sarıyer kalesinde tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu. Orta alanda özellikle Samet Yalçın ve Oğuz Kocabal iş birliği burada Sarıyerspor karşısında Hekimoğlu Trabzon FK’nın elini güçlendiren en önemli faktördü. Oğuz rakibi karşılamada, Samet ise ofansif anlamda takımı adına önemli işlere imza atan isimlerdi.

Tabii ki bu ikilinin sağındaki, solundaki isimlerde mücadele anlamında bir karakter ortaya koydular. Bana göre Hekimoğlu Trabzon FK’yı zafere taşıyan Samet ve Oğuz’un hakkını teslim etmek gerekir. Tam bir görev adamı olarak sahada kendilerine yakışanı yaptılar. Savunma anlamında da Kırmızı-Lacivertliler iyi bir direnç ortaya koydu. Defansın göbeğinde görev yapan Uğur Arslan Kuru ve Mustafa Çakır iyi bir ikili olmuşlar. Rakibi karşılamada ilk müdahalelerde kusursuzdular. Ne yalan söyleyelim iki futbolcunun oyun sezişi, canla başla mücadelesi bende güzel izler bıraktı. Benim gibi izleyenlerde de. İlk kez maçını takip etme fırsatını yakaladığım Hekimoğlu Trabzon FK benden yıldızlı pekiyle geçer not aldı. En azından ben büyük keyif aldım. İnsan keyif aldığı yerde olmak, o hazı yaşamak ister. Bende çok büyük aksilik çıkmadığı sürece Hekimoğlu Trabzon FK’nın maçlarını takip etmekten geri kalmayacağım. Çünkü bu aralar futbola hepimizin doymaya ihtiyacı var.

Ancak bir şeye de değinmeden geçemeyeceğim. Bazen insan kendini ah demekten alamıyor. Her insanın hayatını mutlaka keşkeler esir almıştır. İşte onlardan biri de ‘keşke Osman Özköylü ile sezona başlanılsaydı, şimdi durum çok farklı olabilirdi.’ Son pişmanlık fayda etmez mi dersiniz adını ne koyarsanız koyun her şeye rağmen Özköylü’nün ellerinde bir çiçek filizi gibi açılıp hedefine doğru emin adımlarla ilerleyecektir Hekimoğlu Trabzon FK. Kulübün iyi yerlere gelmesi adına mesaisini gece gündüz veren başkan Celil Hekimoğlu ile yönetimi gülmeyi hepimizden bence daha çok hak ediyor.