Trabzonspor, Galatasaray maçına kadar oynamış olduğu son 8 maçta; 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile 8 puan alabilmişti.

Galatasaray mücadelesi hem camianın bütünleşmesi anlamında, hem moral motivasyon anlamında artı son sekiz haftanın bir nebze telafisi anlamında çok çok önemli bir karşılaşma idi.

Trabzonspor zorlu deplasmandan galip gelmesi içten bile değildi. Bu karşılaşma gösterdi ki Trabzonspor’da teknik heyet tarafından 9 maç öncesinden önümüz de ki senenin planlarının, hesaplarının yapılıyor olmasının dile getirilmesi Trabzonspor’un son haftalarda ki puan kayıplarını başlıca sebebi oldu diyebilirim.

Galatasaray mücadelesi gösterdi ki Trabzonspor takımı maça iyi konsantre oldu mu, sahaya doğru bir kadro, doğru bir yayılış ile sahaya çıktı mı her ne kadar kadro yetersizliğine rağmen maç kazanma potansiyeline sahip bir takım.

Maçı değerlendirdiğimizde Trabzonspor maça istekli ve ağırlığını koyarak başladı. İyi mücadele etti ve galibiyeti de hak etmişti. Trabzonspor 1-0 geriden durumu son dakikada 1-1 yapsa deplasmanda bir nebze iyi bir sonuç olabilirdi. Fakat 1- 0 önde götürdüğün karşılaşmayı son dakikada yediğin gol ile tutamıyorsan burada bir sorun var demektir. Bu sorunun adı da Abdullah Avcı ile beraber Trabzonspor da hissedilmeye başlayan beraberlikler sendromu.