Trabzonspor’un arkası gelmeyen dertlerinin biri biterken diğer başlıyor.Son olarak da Aykut, Özer ve Ersun Yanal’ın tazminatları ekonomisi pamuk ipliği ile tutan Trabzonspor’u yeni bir sıkıntıya soktu. Allah’ın
ne hikmeti ise bütün Trabzon spor kamuoyu büyük bir suç örgütü imiş gibi muamele yapılmasını biraz insafsız buldum.Bu işin hesabı her şeyi bilirim edasına sahip Muharrem Usta’ya sorulmalıdır.
Zamanında tek taraflı sözleşmeleri fesih edilirken adam yerine koyulmamışlar,nasıl uzlaşırız, ne şekilde bir ödeme planı yaparız teklifi götürülmemiş adeta dışlanarak kapı gösterilmişti.
Onlar da haklı olarak hukuk devleti olan bir ülkede yasalara müracaat ettiler. Sonuç malum!
Bir şeyleri eleştirirken biraz da empati yapılması kanaatindeyim.Burada ki durum futbolculardan ziyade bunu hangi, yönetim, hangi zihniyet,hangi niyet bu noktaya getirdi onların sorgulanması gerekir.
Bordo-Mavililerin ekonomik çaresizliği o kadar olmaz işlere sevk ediyor ki Yavuz Selim’deki bir oyuncu ile olmayacak sözleşmeleri koca Trabzonspor olarak imzalamayı kendinize yakıştırıyorsunuz.
Neymiş efendim, oyuncu iyi olmazsa,tutmaz, sakatlanırsa, bilmem ne olursa sözleşmesini tek taraflı olarak fesih edeceğinin maddesini koyuyorsunuz.
Ayıptır, yazıktır, günahtır.
Trabzonspor deneme tahtası değildir.Ya alır sözleşmesini yapar ya da almazsınız. Eric Ayuk da buna bir örnek. Eric bu talebi ciddi bulmayınca gelme lütfünde bile bulunmadı.
İnsaf edip, onlar da Trabzonspor’a bir ödeme plana sunulabilirdiler. Trabzonspor’un muzdarip olduğu ekonomik yapı hali ile sahaya yansıyacaktı. Dün akşam da yansıdı.Bundan sonra da yansımaya devam
edecektir.

Trabzonspor iskelet yapısını bir türlü oluşturup rutin bir yapıya dönüştüremiyor.Kıyıda köşede olan, belki çıkar piyangosu ile üç transfer yapıldı. Sonucunu ve oyuncu kalitesini öyle görülüyor ki,bizim gibi Trabzonspor da haftalar geçtikçe ne olduğunu anlayacak.
En fazla dikkatimi çeken de, Yusuf ve Abdülkadir’in oyunda olmama uyumları on numara idi. Öyle görülüyor ki sezon başı yazamayacağı rakamların piyasadaki uçuşması ikisini de etkisi altına aldı. Bu çok tehlikeli
bir durumdur. Olmadan oldu hastalığını inşallah kısa bir süre içerisinde atlatıp her şeyi ile mücadele eden ve Trabzonsporluluk benliğini kılcal damarlarına kadar hissedip o şekilde mücadele ederler. Çünkü
Trabzonspor’un ve taraftarların bundan başka tutunacakları bir dalı yoktur. Zamanı geldiğinde elbette gitmeleri ama bugün o zaman değil!
Ekonomik açıdan iyi olmayan hiçbir şeyde huzur ve başarıdan söz etmek hayalcilikten başka bir şey değildir.
Yönetim de, taraftar da bu durumu bilerek içine sindirerek tepkisini ona göre vermelidir. Bundan sonraki haftalarda mehter takımı gibi iki ileri bir geri yaparak bu sezonu da kahırla bitireceğiz.
Eğer bir mucize olmazsa!
Yoksa Erkin Koray’ın arkası gelmez dertlerimin bıktım illallah şarkısını dilimize pelesenk ederiz.