Göreve geldiği ilk günden bu yana ortak akla önem verdiğini vurgulayan bir yönetici Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu.

Ve ortak aklı şehre de yansıttı birçok çalışmasında.

Ganita’da eleştirilere kulak verdi, sahilde oluşan doğal plajı halkın istediği yönde müjdeledi, Kahramanmaraş Caddesi için vatandaşın fikrini önemsedi.
Keza dolmuşların rengi için bile anket çalışması yapıldı bu şehirde.

Ama, fakat, lakin...

Gözümüzün önünde yaşanan felaketler ortada iken yeni Şehirlerarası Otogar Projesi yeri için, Büyükşehir Belediyesi ortak akıldan uzak yol izliyor.

İşin uzmanı da, şehrin yaşayanı da, bu iş ile dertlenen STK’lar da “dere yatağından uzak durun” diye çağrı üstüne çağrı yapıyor ama projeden geri adım atılmıyor. 

Büyükşehir yönetimi bu seslere kulak tıkamayarak konuyu yeniden irdelemelidir ve sonunda bu kazma vurulacaksa şehirden destek alarak yola çıkılmalıdır.

Belki; teknolojiyi ve bilimi kullanarak orada otogar yapacağız diye görüş savunulabilir, o zaman da “varsa” yapılan teknik çalışmalar kamuoyuna sunulmalıdır.

Evet, Trabzon’da yaşayan herkesin özlemi modern bir Şehirlerarası Otogar, lakin ne zaman geleceği belli olmayan felaketle yasa boğulmak kimsenin arzusu değil.

İşte o yüzden yaşanan acılardan ders çıkarılmalı, otogar kararı bir kez daha gözden geçirilmeli, elzem değilse de o adres rafa kaldırılmalı.