Bu sene her şey tersine. Trabzonspor önceki senelerde Milli ara dönüşlerine iyi başlayamaz, rakiplerimizin puan kaybında bu şansı iyi değerlendiremezdi.

Bu sene yine bir milli ara dönüşü, yine muhteşem bir galibiyet ve yine çok önemli üç puan aldı Trabzonspor.

2 haftadır rakibe moral veren, Trabzonspor'u yenebileceğini belirten İstanbul medyası, önceki maçlarda hiç açıklama yapmayan Antep başkanı, hocaları…

Trabzonspor ise lider ve namağlup olmasına rağmen, yine önceki senelerin aksine ayağı yere basan, haddini bilen, maç öncesi ve dönüşü gereksiz açıklamalardan uzak durup, mikrofonları sevmeyen tarzı bize olumlu yansıdı.

Trabzonspor maç boyunca Uğurcan, Bakasetas, Hamsik, Bruno Peres ve maç idmanında sakatlanan Erce gibi önemli oyuncularından yoksun olmasına rağmen rakibe göre daha soğukkanlı, daha diri, daha ne ettiğini bilen bir görüntü çizdi.

İlk yarı 10 dakikalık Antep'in suni atakları vardı. Ömür öyle bir gol attı ki. İlaç oldu. İşte o andan sonra Trabzonspor oynadı Antep izledi. Golün ardından 3.bölgeyi boşaltan Antep takımı defansı önde kurunca bizim istediğimiz oyun tarzına dönmüş oldu. Takımımızın bir, iki defans arkası denemesi golün sinyalini verdi aslında. Denemelerin tutmama sebebi yerden defansın arkasına adam kaçırmak isteyişimiz. 3.denemede Nwakeame havadan öyle bir asist yaptı ki işte bu dedim stattan. Djaniny ikiyi yapıp ardından başka bir atakta Cornelius'a güzel bir asist sundu.

İkinci yarı Trabzonspor 3-0'ın moraliyle kendi alanında kalıp 4 denemeleri yaptı. Sagal Antep'e hareketlilik kattı. Bizim gibi net pozisyonları buldular ama kalede Arda ben buradayım dedi. Öyle anlarda öyle mücadeleler koyduk ki sahaya. Maşallah.

Maçın son bölümlerinde Avcı Ömür'ü, Nwakeame'yi bile alkışlatma zamanı buldu. Taraftar da en son onu alkışladı.

Sistemi bilen, çalışan bir takım oyuncuları sakatlansa da, değişse de sonuca gider. Avcı olaya maç maç baktığı için takım rehavete kapılmıyor. Usta ayaklarıyla her maç gol atıyor. Maçın 90 dakikalık bölümünde A,B,C planları hep var.

Bu sonuç bize sadece 3 puan kazandırdı. Daha şampiyon olmadık. Daha yolun başındayız. Eksiklerimizi gidereceğimiz ligin ilk yarısına kadar transfer dedikodularından uzak durmalıyız. Konsantrasyonumuzu, ritmimizi hiçbir zaman kaybetmeden azimle çalışmaya devam etmeliyiz.

Maç sonu içeri giren takımın stattan ayrılmayan taraftar istedi diye 10 dakika sonra tekrar orta sahaya gelmesi, taraftarla eğlenmesi ve tarafımca buna şahit edilmesi muhteşem bir duygu.

Seni çok seviyoruz. Sen bizim kültürümüzsün Trabzonspor.

Sen varsan bu şehir var, sen nefes alırsan bu şehir nefes alır. Sen rahat uyursan bu şehir rahat uyur. İyi ki varsın efsane. Pandemiyle bizi yıkan 2021,Trabzonspor senin en güzel yanın.