Bir tarafta geçen sezonun şampiyonu ve geçen hafta Süper kupayı kazanarak şampiyonluğunu taçlandıran Trabzonspor, bir diğer yanda yıllar sonra Süper Lig’e çıkmış İstanbulspor. Bu tür maçları İstanbulspor gibi takımlar ekstra motivasyonla oynar. İstanbulsporlu futbolculara sadece oyun enformasyonuyla bilgi verirsin. Motivasyon anlamında her şeyi futbolcunun kendisine bırakırsın.

Her zaman olduğu gibi taraftarının muhteşem desteğiyle maça başlayan Trabzonspor geçen sezondan alışıla gelmiş takım savunmasını terk etmeyerek sabırlı oyunu ile sonuca gitmeye çalıştı. Bordo-Mavili takımın bir başka önemli özelliği olan yüksek pas bağlantılı oyun Hamsik gibi önemli ayağının olmaması nedeniyle sekteye uğradı. Her ne kadar son çeyrekte temaslı oyunu abartarak sertliğe başvuran İstanbulspor’un Trabzonspor karşısında çokta varlık gösteremediği ilk 45 dakika ortaya çıktı. Savunma bloğunun önünde Siopis ile ikinci bölgeyi savunan Bordo-Mavili takım Abdülkadir Ömür Bakasetas ile geçişleri sağlıklı yapsa bile Visca, Trezeguet ve Cornelius üçlüsü ile bu bağlantıları sağlıklı yapamayınca sonuca ancak duran iki topla gitti.

Bu oyun kimseyi yanıltmasın. Çünkü Abdullah Avcı ve talebeleri üç puanın dışında ileride işine yarayacak bazı yeni formasyonlar denedi. Gelecek haftalarda neler denediğini daha net göreceğiz. Önemli olan kazanmaktı. Trabzonspor bir şeyler denerken de kazanmasını bildi.