BİR SONUCA BAKARIM BİRDE PUAN FARKINA

Kasımpaşa maçında Trabzonspor’un sergilediği futbolu köşe bucakta eleştirenleri görünce çıldırıyorum arkadaş. Hele bu dönemde iyi oynayıp kaybettiğinde emin olun ki oyunu eleştirenlerin karın ağrısı sancıya dönüşecektir. Daha çok üzülüp kendilerini paralayacaklardır. Keşkeler de peşi sıra gelecek. Diyecekler ki ‘kötü oynasaydık da  kazansaydık.’ Bunu dile getirirken Kasımpaşa maçında  Trabzonspor’un çokta kötü bir oyun ortaya koymadığını belirtmekte  fayda var.

Çünkü zorlu maçta kırılma anları çok oldu. Özellikle Abdülkadir Ömür’ün ikiye bir yakaladığı pozisyonda topu Cornelius’a ulaştıramaması ve Danimarkalı oyuncunun kalecinin üzerinden aşırttığı topun auta çıkması gibi. Biri gol olsaydı maçın hikayesi çok farklı olurdu!  Ama ben hele de Trabzonspor karşılaşmasına kadar son 5 maçını kazanan Kasımpaşa önünde alınan galibiyeti çok ama çok değerli buluyorum.

O nedenle bırakın artık öküzün altında buzağı aramayı da takıma şampiyonluk yolunda kayıtsız şartsız destek olun. O yüzden diyorum ki ben bir sonuca bakarım birde aradaki puan farkına. Trabzonspor’un oyununu eleştirenler birde işin bu tarafına odaklansın bakın o zaman yüzünüzde gülücükler açacaktır. İşte size mutluluğun formülü. Daha ne istiyorsunuz?

KADER ADAMI MAREK HAMSİK

Dilimde söylemekte tüy bitse de Marik Hamsik’in Trabzonspor için büyük şans olduğunu dile getirmekten geri durmam. Slovak oyuncunun Bordo-Mavili takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu biliyordum ama yokluğunda ise bunun daha çok farkına vardım. Bir oyuncu düşünün ki sahada sazı eline alarak takımını maestro gibi yönetsin. Uğurcan dahil bütün takım arkadaşları topla deneyimli oyuncuyu buluşturmak için gözlerin hep aranan bir kimliği Trabzonspor’da taşıyor Marek Hamsik.

Bu özellikte onun üzerine Türkiye’de bir oyuncu olduğunu düşünmek bile kendinizi inkar etmekten başka bir şey değildir. Çünkü o sahada olduğu zaman hem takım arkadaşları hem teknik heyet hemde taraftarların içini bir huzur kaplıyordur. Futbolla zekasını birleştiren Marek Hamsik bir çok maçta kader adamı olmuştur. Konyaspor gibi bir sezona bedel maçta Marek Hamsik’in sahada olması rakibe korku takımına ise  büyük güç verecektir. Şampiyonluk yolunda kritik viraj olan Konya maçında takımının ve bizlerin Hamsik’e çok ihtiyacımız olacak. Temennimiz bu zorlu mücadele de yerini alıp Konya karşısında Avcı etkili bir silahı elinde bulundurmasıdır.