Sosyalleşmenin en büyük ayaklarından bir tanesi, bireylerin birbirleriyle olan ilişkilerini yakın tutmak, etkileşimde güven sağlamaktır. Farklı örneklerde olduğu gibi, bu girişimler ile hem mevcut irtibat kurulur, hem de yaşam kalitemizi daha yukarı çıkarmak için hususiyet elde ederiz. Bu tartışmasız özellik ve ön açmaların sağlayacağı güzel düşünceler bir bakıma kalkınma ve dayanışma kültürünü öne çıkartmaktadır. İşte, bu güzel düşüncelerle yola çıkan, Bizim Neslin Uşakları yedi yıldır güzel düşünceleri, yaşama geçirmek için yollarda. Yedi yıllık bir mazisi olan BNU’nun alacağı her mesafe, bu kadim şehir Trabzon’un güzelliklerine ışık, bireylere ise rehber olacaktır daima.

BNU’nun kuruluş amacı merkezi İstanbul ve Ankara’da şekillenmiş olduğu gibi, zaman içerisinde tüm güzel düşüncelerin gönlünde ışık olmuş ve bu ışık ile aydınlanma oluşumu tüm bireyleri harekete geçirmiştir. Bu güzel hareketin, Trabzon ayağı ile her daim oluşum içinde olan, güzide sosyal kuruluşun etki alanının her alanda artarak devam edeceğinden kuşkumuz yoktur. Yönetimini şekillendiren, her biri önemli bir değer olan BNU’nun taşımış olduğu misyon aslında, yerel ve merkezi yönetimde bulunan tüm yetkililere de yol açma amacı dahilinde düşünülürse, büyük bir özelliğinin ortaya çıkması tartışma üstüdür.

“Trabzon’un neden ve niçinleri artık aşması gerekiyor” diyen bu güzide topluluk, bu il için ciddi bir düşünce ve yapılanmadır. Kısacası, kalbi Trabzon’da atan, ancak Trabzon dışında ekmek mücadelesi veren bu müstesna topluluğun, ekmeklerini paylaştıkları, doğduğu topraklarda gerçekleştiriyor olması büyük bir özveri olarak daima anılacaktır. Trabzon’un kültür ve sanatı dahil, her kaldırım taşını hesap eden “Bizim Neslin Uşakları” yönetimini tebrik ediyorum başarılar diliyorum.