Mevcut Başkan, sayın Eyüp Gözgeç 3. kez haklı olarak Boks Federasyonu Başkanlığı’na seçilmiştir, kendilerini tebrik ederim. Eyüp bey başkanlığı döneminde Türk boksunun tarihinde elde edilemeyen başarıları yakalamıştır.
Bazı çevrelerin devamlı dillendirdikleri konu şudur ki; “Efendim Federasyon Başkanlığı yapacak kişinin boksun içinden gelmesi gerekir.” şeklindeki konuşmalara ben de “hayır” diyorum.
Boksun içerisinden gelmesi gerekmez. Burada sevk-i idareyi iyi bilmek önceliktir. Sevk-i idareyi iyi yaptığınız zaman yukarıda belirttiğim gibi tarihi başarılar elde edebilirsiniz.
Bazı eksiklikler var mı? Elbette var!
Örneğin; sayın başkanın özel şoförlüğünü yapan kişiye şoför olarak değil de kendisine öyle yetkiler veriliyor ki, Boks Federasyonu’nu bu şahsın idare ettiği il antrenörleri tarafından salık verilmektedir.
Bence bu çok yanlış bir uygulama. Bundan vazgeçmelidir. İllerdeki antrenörler bu uygulamadan çok rahatsız olduklarını her platformda dillendirmektedirler, haklılar da.
Bir önemli yanlış uygulama da eskiden beri var olan uygulamadır. Bendeniz boks sporuna 50 senesini vermiş biri olarak çok önemli tavsiyelerim olacak. Başkanlığı süresince onu yürürlüğe koyarsa inanın boks da bir devrim yapmış olacaktır.  Zannediyorum 4. kez Boks Federasyonu Başkanlığı’na aday olmayacaksınız, dolayısıyla oy alma kaygınız da olmayacaktır.
Önerim şudur ki; Milli Takım antrenörlüğü yapacak kişi ile başkanlık 1-2 sene sözleşme yapıp, onunla devam ederek inanın boksa bu şekilde bir kalite gelecektir.
Daha önemlisi, illerdeki antrenörler de, Milli Takım’a ne kadar sporcu verirlerse versinler öyle herkes milli takım antrenörü olacağım diyemeyecek.
Hatta bu sistem onları daha fazla çalışmaya teşvik edip, belki bilahare onların arasında başarılı olanlarla sözleşme yapılabilecektir.
Mevcut uygulamaya bakın; illerdeki antrenörler 1 ve 2. kademe antrenör belgesine sahip hiçbir özellikleri olmaksızın, sadece oy verdikleri için milli takımlara alınmakta, oysa Milli Takım’ın başına gelecek antrenörler, başkanlık tarafından şu değerlendirmeye tabi tutulmaları gerekir; antrenörün bilgisine, bilimselliğine, sosyoloji, psikoloji, pedagoji bilgileriyle donanmış kişileri görevlendirmek ve bu şekilde uygulandığında hem adaletli olup hem de başarı getirileceği kaçınılmaz olacaktır.
Tabi bu sistemi uygulamak ancak illerden oy alma kaygısı gütmeyen kişiler yapabilir.
Boksta en ileride olan ülkelerde olduğu gibi, antrenörün kalitesi bu şekilde ortaya çıkar. Bir ömrün yarısını boksa feda etmiş biri olarak gelişmeleri beklemekteyiz.
***
Temizlik , maske ve mesafe kurallarına lütfen dikkat edelim.