Çamlıhemşin Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneğince (ÇADOSK) Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası’nda bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen Kardan Adam Şenliği’nin ikinci günde de yoğun bir katılım oldu. İki gün süren etkinliklerin ikinci gününde katılımcılar, soğuk havaya aldırmadan çalan tulum müzikleri eşliğinde akşam saatlerine kadar horon oynadı. Her yaş grubunun yer aldığı festivalde yerli ve yabancı turistler yanlarında getirdikleri naylon, kızak ve şambrelle karı eğlenceye çevirerek doyasıya eğlendi. Yanında kaymak için hiç bir şey getirmeyen kişiler ise festival alanının dışında yer alan büfelerden şambrel kiraladı. Ufak tefek kazalarında yaşandığı şenlikte, hızını alıp duramayan amatör kayakçıların kendilerini izleyen seyircilere çarptığı da oldu.

Kazalara rağmen eğlenmeye devam eden katılımcılar, çok eğlendiklerini belirterek önümüzdeki yıl gerçekleşecek etkinliklere da katılmak istediklerini ve herkesin bu heyecanı yaşaması gerektiğini dile getirdi.

İlgi Odağı Kardan Atatürk Heykeli

Öte yandan kısa bir süre önce Rize Meydanı’ndan Rize Valiliği önüne taşındığı için uzunca bir süre gündem yaratan Atatürk Heykeli Ayder kardan adam şenliklerindeki yerini aldı. Festival alanına yapılan Kardan Atatürk Figürü katılımcıların ilgi odağı oldu. Şenlik için Ayder Yaylasına gelen yerli ve yabancı Turistler Atatürk figürünün önünde fotoğraf çektirerek sosyal medya hesaplarında paylaştı. Atatürk’ün figürünü 4 günde tamamladıklarını ifade eden Naci Edi ve beş arkadaşı, "Normalde iki günde yapabilirdik ancak hava şartlarından dolayı ancak bugün tamamlayabildik. Çok da güzel oldu" şeklinde konuştu.

Biathlon Türkiye Şampiyonası’nın 2.sine de ev sahipliği yaptı. Şenliklerin ikinci gününde Biathlon Türkiye Şampiyonası 10 farkı ilden gelen profosyonel sporcular yarışma da yer aldı.

Ayder yaylasının bir doğa harikası olduğunu dile getiren AK Parti Rize Milletvekili Osman Alkın Bak “Şuanda 1 buçuk metre karın üzerindeyiz. Ayder bir doğa harikası. Bu mevsimde muhteşem bir manzaraya sahip. Bunu kış sporlarıyla taçlandırmak istiyoruz” dedi.
Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan Ayder için Turizmi 12 aya çıkartmak sitediklerini dile getirerek “Turizmi burada 12 aya çıkarmalıyız. Yazın yapılan yayla turizmi ile kalmamalıyız. Turizmi 12 aya çıkardığımızda bize mutluluk verecek” ifadelerini kullandı.
Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu ise “Ayder ve Kaçkarların bu tip sporlara müsait olduğunu dünyaya duyurmak istiyoruz. Bu vesile ile kayak federasyonuna çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’de ilk kez düzenlenmiş bir biathlon şampiyonası. Burada milli sporcular yetiştiriyoruz, inşallah bizi uluslar arası arena da temsil edecekler” dedi.

Editör: Haber Merkezi