Artvin’in halk şairlerinden ve ozanlarından 'Âşık Gülhani' olarak tanınan ve Artvin merkeze bağlı Ortaköy’de yaşayan Kasım Okal’ın, 10 yıldır beklediği kutsal topraklar sevdası bu yıl gerçekleşiyor. Artvin'de hac için başvuran 2 bin 209 kişi arasında kuradan çıkan 80 kişiden biri olan Kasım Okal 10 yıldır bu anı beklediğini söyledi. 10 yıl önce hacılığı rüyasında gördüğünü ifade eden Gülhani “10 yıl önce aşk ettim, rüyada gördüm hacı olmayı. 10 yıldır bekliyordum, nasip bugüneymiş" ifadelerini kullandı.

Gülhani isminin nereden geldiği sorusuna Aşık Gülhani “Sene 1960 yılında/Orayı manevi sır dedi bana/Üç harf ile daldım bu belaya/Okuttu harfini pir dedi bana. Ben içmedim oğul kuru ayranı/Deli gönül bu işlerin hayranı/Pir’imi sorarsan Kadir Geylani/İsmimi mismimi pir dedi bana” diyerek şiirle cevap verdi. 

10 yıldır beklediği hacılığı ile ilgili olarak ise Âşık Gülhani “10 yıl oldu bugün duyduk/o yerlerde o yerlerde/oğul hep erenler vardır/o mübarek o yerlerde. O yerlere aşık oldum/10 yıl önce rüyada gördüm/ona sebep duygulandım/duygu vardır o yerlerde” ifadeleriyle duyduğu mutluluğu da dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi