İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Nisan’da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Trabzon’un Hayrat İlçesinde önce vatandaşlarla buluştu, ardından Muhtarla İstişare toplantısı yaptı. Hayrat İlçe Meydanında vatandaşlara hitap eden Bakan Soylu, 2. Üniversitenin kurulmasını ardından Hayrat’a Yüksek Okul kuracaklarını açıkladı. 

Ardından muhtarlarla  kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Bakan Soylu, burada da dikkat çeken açıklamalar yaptı. Toplantıya Bakan Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Nuhoğlu, ile ilgili kurum amirleri ve muhtarlar katıldı. 

Burada toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nuhoğlu, “Bölgemiz kırsal olduğu için yol ağı olduğu ve engebeli olduğu için bir takım sıkıntılar olabiliyor. Bunlar yavaş yavaş aşılıyor. Zaman içinde hepsi hallolmaya alışılıyor. 70 km betonlama yaptık. 7 km’ye yakın asfaltlama yaptık. Bundan sonra aynı hizmetler devam edecektir. İlçe emniyet binamız yapılacak, arsa tahsisi için bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Gmürükçüoğlu ise, “Kar yağana kadar Kasım ayına kadar hizmetlerimizi bütün şantiyelerimizde sürdüreceğiz. Eksiğimiz var mı vardır. Hayrat’ın, Doğalgaz’a kavuşacak, yüksek okul yapılacak, emniyet binası, sağlık ocağı bakanımız açıkladı. Bakanımızla birlikte en büyük desteği vermeyi az önce kararlaştırdı. …” dedi. 

CUMHURBAŞKANIMIZ YARIN TRABZON’A GELİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, özetle şu şekilde konuştu: 
Cumhurbaşkanımız yarın Trabzon’a geliyor. 15 Temmuz’un ardından ilk defa Trabzon’a geliyor. Trabzon olarak hep birlikte iyi bir ev sahipliğini gerçekleştireceğiz. Hep birlikte orada Türkiye’ye masaj olacağına inandığımız toplu açılış töreninde hepinizi görmek istiyoruz. 
Bir referanduma gidiyoruz. Ancak ilk defa batı ülkelerinin kendine ait tercih ortaya koyduğu bir seçime gidiyoruz. 
Türkiye’nin yarınlarını onaylıyoruz. 
60 ve 80 ihtilallerinden kalma 2 tane darbe Anayasamız var. Az kalsın 15 Temmuz’da bir 3.’sü ile karşı karşıya kalıyorduk. 15 Temmuz’da o bildirinin altında yeni bir anayasa vaadi vardı. 
60 yıldır hep beraber bunları yaşıyoruz. 60 yıldır ülkede koalisyon, hükümet pazarlıkları, milletvekili sandık hesabı da bitmedi.

BABA İLE OĞLU BİR BİRİNE DÜŞÜRÜR

Dünya tek başına yönetilmeyecek kadar büyük, ama kaynaklar israf edilmeyecek kadar küçük. 
Biz öncelikle çift başlılığı ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu mevcut sistem baba ile oğlu bir birine düşürecek sistem. Geçmişte yaşadık. Ecevit ile Sezer arasında yaşadık. 
Biz koalisyon tehlikesini sıfırlamak istiyoruz. Gençlerimizin siyasette oy vererek afiş asarak değil seçilerek, hep birlikte Türkiye’yi kalkındırma hamlesine ortak olarak bizle yol yürümesini istiyoruz. 
Biz Türkiye’ye alelade bir kanun teklifi önermiyoruz. Bir Türkiye’ye gelecek öneriyoruz. 
Bu bir rejim meselesi değildir. Türkiye, rejim meselesinde 1923’de tartışmaları bitirmiş Cumhuriyetle yoluna devam etmiştir. 
Bayrağımız bellidir, rejimimiz, devletimiz bellidir. İstiklal Marşımız bellidir. Biz devletimizi, milletimizi seviyoruz. Onu bu coğrafyada ayakta tutmak geleceğe güvenle taşımak istiyoruz. 
Ben sizlerin bu niyetimizi doğru şekilde algıladığınızı biliyorum. 
16 Nisan akşamı milletimizi evetle buluşturmak için desteğinizi bekliyoruz. Her zaman destek verdiniz. 
Ama bugün o desteklerinizi taçlandıracak bir evetle birlikte rekor oyla inşallah burada önemli bir adımı atacağız. 
Bu bir iktidar meselesi değildir. Bu bir millet meselesidir.

Editör: Haber Merkezi