Çimen: Gerek devlet yatırımları gerekse de belediye hizmetleri ile Gümüşhane kabuğunu kırmak için büyük atılım yaptı. Dik bir belediyecilik yapıyoruz. Şu anda şantiye gibi olan şehir bundan 3-5 yıl sonra turistlerin uğrak noktası haline gelecek.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen..

Siyasi hayatına Doğru Yol Partisi’nden Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Vekilliği görevleri ile başlayan Çimen, 2009 yerel seçimlerinde Ak Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girdi fakat az bir oy farkıyla seçimi kaybetti.

15 Şubat 2011 tarihinde dönemin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Gümüşhane İl Başkanı oldu.

Başkanlığı süresince il parti teşkilatının yeniden şekillenmesi, hizmet anlayışının iyileştirilmesi ve halkla daha içi içe bir anlaşın harekete geçirilmesi konusunda çalıştı. Bu çerçevede, il tarihinde ilk kez her hafta düzenli olmak üzere, ‘AK Parti Halk Günleri’ toplantıları düzenledi. Şehir için tüm sivil toplum kuruluşlarını bir araya toplayarak ‘Ortak Akıl’ toplantıları gerçekleştirdi. Gümüşhane’nin her türlü sorununda parti ayrımı yapmaksızın hizmet etmeyi bir düstur edindi.

Ardından MHP’li Mustafa Canlı’ya karşı girdiği başkanlık yarışından galip ayrılarak belediyeyi AK Parti’ye kazandıran Çimen, bu görevdeki 3. yılını sonnokta gazetesi’ne anlattı. İşte Çimen’in o açıklamaları:

HİÇ KİMSEYE TAVİZ VERMEDİM

3 yıllık görev sürecinde bu yaşıma kadar söylemediğim sayıda ağabey kelimesini kullandım. Gitmedik kimse bırakmadık. Çalmadık kapı koymadık. Bunların karşılığında belediyeye 33 tane araç kazandırdık. Bunların 30’u hibe. İl başkanlığı benim için büyük bir avantaj oldu. Şehrin sorun ve projelerine hakimdim. Belediye bütçesini yüzde 50 oranında arttırdık. Park bahçenin bütçesini 10 kat arttırdık. Belediye basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü yoktu onu kurduk. 5 tane yeni müdürlük kurduk. Belediyecilik anlamında hiç kimseye taviz vermedim. Bir tane gecekondu yaptırmadım. İmar konusunda Türkiye’nin en kötü illerinden birisi Gümüşhane. Bu konuda ciddi adımlar atıyoruz.   

ŞEHİRDE YILLARCA KİMSENİN TAVUĞUNA KIŞ DENİLMEMİŞ

İçme suyu ihalesini yaptık. İlde yıllarca herkese tavizler verilmiş. Kimsenin tavuğuna kış denilmemiş. Gümüşhane’de bazı kişilerin 30 yıllık yaşantısı bozulunca da zorlanıyorlar. Şehirde doğalgaz var bu büyük bir avantaj. Göreve geldiğimizde yüzde 35 olan kullanım şimdilerde yüzde 80 seviyelerinde. Bu konuda şehrin menfaatini düşünüyoruz. Gaz konusunda bir güzellik olacaksa bu güzelliğin karşısındaki külfete halkımız da katlanmalıdır. Belediyecilikte bir dik duruş sergiliyoruz. Beklentiler bizden çok farklı. Bunun hakkını vermeye çalışıyoruz. İktidarın imkânlarını iyi kullandık. Maalesef muhalefetteyken Gümüşhane büyük zarar gördü, çok büyük şeyler kaybetti. Bizim başkanlığımızda alınan yatırım tutarı ise 6,5 milyar TL..

KLİMA DURAK İLK BİZDE YAPILDI

Gümüşhane iyi bir noktaya geldi. Daha da iyi yerlere geleceğiz. Şehir adeta bir şantiye konumunda. 2009’da klima durak diye bir şey çıkardık. Türkiye’de ilk örneğini biz yaptık. Bizden sonra bazı illerde de uygulanmaya başladı. Kışın sıcak yazın serin bir ortam sunuyoruz halka. Patenti için de başvurduk. Genel Merkezime de projemizi gönderdik. Ödül alır almaz bilemem ama gayet insani bir proje olarak değerlendiriyoruz. Bunları yaparken Büyükşehir Belediyelerinden büyük destek gördüm.

TURİZME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Limni Gölü, Karaca Mağarası, Örümcek Ormanları, Tomara Şelalesi, Süleymaniye Mahallesi, 440 tane yayla, Zigana Tüneli’nin açılmasıyla daha da ön plana çıkacak. Turistler yaklaşık 29 kim’lik bu tüneli görmek için çıktıklar yolculuğu Gümüşhane’nin bu güzellikleri ile sonlandıracaklar. Gidemediğin yer senin değildir sözü ne kadar doğru. Limni Gölü’nün yolunu yapıyoruz şimdi. Örümcek ormanlarının da Süleymaniye’nin de yollarını yapıyoruz. Tarihi güzelliğimiz vardı ama gidilemiyordu. Şimdi buralar turizm merkezi olmaya aday konumda. Gümüşhane 50 bin kişilik bir butik şehir. Trabzon ise bölgemizin ağabeyidir. Her zaman desteğini görmüş, her zaman işbirliği içerisinde olmalıyız. Etle tırnak gibiyiz. Trabzonlu ile en uyumlu şehirlerin başında Gümüşhane’dir. Bakanımız Süleyman Soylu Türkiye’nin olduğu gibi Gümüşhane’mizin de büyük destekçisi oluyor.

YENİ BİR MAHALLE KURUYORUZ

Seçim çalışmalarımızda 2014 yılından 2018 yılına kadar bu şehrin tüm altyapı sorunlarını çözeceğimizi söylemiştik. 2018 yılından 2023 yılına kadar da bu şehri modern bir kent yapacağımızın sözünü vermiştik. Bu hedeflerimize doğru koşar adım ilerliyoruz. Kentteki konut sıkıntısını aşmak için 3 etaplı proje geliştirdik. Toplu Konut İdaresi ile birlikte Çamlıca Mahallesi'nde yapımına başlanılan 528 konut projemiz var. Buradaki hedefimiz yaklaşık 2 bin konut. 528 konut bir mahalle demektir. Yeni bir şehir kuruluyor. Sosyal donatıları, okulu, ibadet hanesinden tutun her şeyiyle örnek bir yer olacak. Çevre yolumuz oradan geçiyor, şehrimizin en güzel noktası orası. Toplu konutların tamamlanması ile birlikte Gümüşhane'nin 14'üncü mahallesi de kurulmuş olacak.

SEMA DOĞAN PARKI MAYIS’TA

Gümüşhane'nin sosyal yaşam alanlarıyla ilgili köklü ve ciddi yatırım isteyen projelere odaklandık. Şehrimizin turizm ve sosyal yaşamına etki edecek olan Sema Doğan Parkı'da geçen yıldan bu yana çok köklü bir sosyal alan yapıyoruz. Orada etkinlik alanlarımız, 2 adet sinema salonumuz, bowling salonumuz ve vatandaşımızın rahatlıkla gelip zaman geçirebileceği kamelyalar ve spor alanları yapıyoruz. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.  Sema Doğan Parkı'nın açılışını mayıs ayı içinde yapacağız. Bu şehirde genç nüfusun gidip eğlenebileceği, arkadaşları ile hoş vakit geçireceği alanlar oluşturma gayreti içerisindeyiz.

İLK AVM’NİN İHALESİ YAPILDI

Mülkiyeti belediyeye ait olacak yaklaşık 18 bin metrekare alana sahip otogar ve Daltaban Sanayi Sitesi'nin yerine yapılacak alışveriş merkezi için Belediye Meclis salonunda ihale yapıldı. Şehrin neye ihtiyacı varsa haklımız, milletvekillerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla paylaşıp ortak akıl oluşturuyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren yani 35 aydır bu hizmetleri tek tek yapıyoruz. Diğer illerle, dünya ile yarışabilecek farklı hizmetleri hayata geçiriyoruz. 17 Şubat altı çizilecek, adeta Gümüşhane'nin kaderini değiştirecek bir tarih çünkü bugün Alışveriş Merkezi Projemizin ihalesini gerçekleştirdik.

İşte diğer projeler:

GENÇLİK PARKI

Gençlik Parkı Projemizin temelini Milli Savunma Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın katılımıyla 19 Mayıs 2015 tarihinde attık. Yapımı hızla devam eden Gençlik Parkı inşaatımız yüzde 80’in tamamlanması ile birlikte bitme aşamasına geldi. Teleferik projemiz ile Gençlik Parkı’ndan Karşıyaka Tabiat Parkı’na ulaşım sağlanacak Kardeş Belediyemiz olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğinde projemizin peyzaj ve sosyal alanları yaklaşık 2 milyon lira bedelle yapılacak. Bu projemizde de Bakanımızın büyük desteğini gördük.

HARŞİT ÇAYI ISLAH PROJESİ

Devlet Su İşleri ve Belediye olarak ortak yürüttüğümüz Harşit Çayı Islah projesi tamamlandığında Harşit Çayı şehrimizin gerdanlığı haline gelecek. Şehrimize gelen herkes Harşit Çayı etrafında rahatça gezerek zaman geçirebilecek. Harşit Çayı Dere Islahı Projesi ile birlikte Belediye olarak 73 parselde kamulaştırma yapacağız. Bu kamulaştırmaların toplam tutarı; 30 milyon 738 bin 960 TL’dir. Bu bedelin Belediye kaynakları ile karşılanması mümkün değildir.

HARŞİT KANALİZASYON HATTI PROJESİ

DSİ tarafından yürütülen Harşit Çayı ıslahına Türkiye’de ilk defa Belediyemiz tarafından eklenen yaklaşık 3,5 milyon lira değerindeki Kanalizasyon Hattı Projesi devam ediyor. Harşit Çay’nın her iki yakasına yaklaşık 13 kilometre uzunluğunda borular döşenerek, Harşit Çayı kanalizasyon atıklarından temizlenecek.

KENTPARK VE HAYVAN BARINAĞI

Çamlıca Mahallesi’nde yapımında devam ettiğimiz projemiz, 144 dönüm alanda içerisinde yürüyüş parkurları, piknik alanları ve seyir kulesinden ibaret olup, toplamda bin 500 m²’lik bir inşaat alandan oluşuyor. Projenin ihalesi 29 Haziran 2015 gerçekleştirildi. Kent Park ve Hayvan Barınağı’nın yapımına devam ediliyor.

MODERN PAZARYERİ

Kıbrıs Çarşısı’nda yapacağımız Pazaryeri projesinin yapım işini yaklaşık 10 milyon lira maliyetle 22 Temmuz 2015 günü ihale ettik. İhalesini yaptığımız fore kazık işinin tamamlanmasının ardından Nisan ayında projemizin yapım işine başlayacağız. Kademe kademe yükselen bir yapıya sahip olan ve yaklaşık 12 bin 650 m²’lik bir yapı alanı olan projede; 115 araçlık otopark, Belirli günlerde pazarcıların tezgahlarını açabileceği 2 bin 970 m² kapalı, 700 m²’lik açık pazar alanı, Her gün açık bulunacak olan 22 adet dükkan Her türlü ihtiyaca karşılık verebilecek 790 m²’lik çok amaçlı salon yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi