Artvin'deki Borçka Barajı'nda yapılan kafes balıkçılığının ihracata önemli katkı sağlayacağı belirtilirken, buradaki işletme sahipleri bu konuda devletin desteğini beklediklerini söylediler. 

Borçka Barajı gölünde kafes balıkçılığı yapan Zafer Karahasanoğlu, şu ana kadar Japonya’ya 21 ton somon ihraç ettiklerini belirterek, “Gidişatımız şimdilik iyi. Şu ana kadar Japonya’ya 21 ton somon balığı ihraç ettik. Önümüzdeki günlerde de farklı ülkelere 20 ton alabalık ihraç edeceğiz. Balıkları Samsun'da paketleyip yurt dışına ihraç ediyoruz. Bu konuda devlet desteği bekliyoruz” dedi.

Artvin İl Genel Sekreteri Orhan Yazıcı da balıkçıların sorunları ve çözümü noktasında kendilerine yardımcı olacaklarını ifade ederek, bununla ilgili incelemede bulunarak, her alanda destek vereceklerini kaydetti.
AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ise Artvin'de kamu yatırımları adına çok şeyler yapıldığını vurgulayarak, "İlk kez Borçka Baraj gölünden Japonya’ya balık ihracı yapıldı. Çok güzel bir gelişme. Artvin Deriner Barajı ve diğer barajlarda da kafes balıkçılığını geliştireceğiz. Su ürünlerine yönelik üretimin artırılması ile ilgili 2017 - 2018 yılı planlama ve yatırım ile istihdam yılı olacak. Artvin, su ürünleri, orman ve bitki, arıcılık, hayvancılık ve sınır ticaretinin yanı sıra turizmcilik sektörlerinde lokomotif hale getirilmesi için nisan ayı sonuna kadar çalıştayları yapacağımız sektörler olacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi