Başkan Bülbül, “Hafif Raylı Sistem Projesi şehrimiz için önemli bir proje ama bugün başlansa bile 10 yıla ancak biter, trafiği rahatlatmak için Ulaşım Master Planı bir an önce hayata geçirilmeli” dedi

Trabzon’da gurbetçilerin ve turistlerin şehre akın etmesiyle birlikte şehrin birçok noktasında trafik kilitlendi. Şehrin birçok noktasında ulaşım sorunu meydana gelirken özellikle Değirmendere ve Tanjant yolunda sıkışan trafik sürücüleri ve vatandaşları çileden çıkardı. Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Şaban Bülbül, acil olarak Hafif Raylı Sistem Projesi’nin hayata geçirilmesini beklemeden Ulaşım Master Planı’nın bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

TRAFİK RAHATLATILMALI

Başkan Bülbül, Hafif Raylı Sistem Projesi’nin çok Trabzon için çok önemli bir proje olduğunu ancak şehirdeki ulaşım sorununu tek başına çözecek bir proje olmadığına dikkat çekerek “Hafif raylı sistem projesinin çalışmaları bugün başlasa bile 10 yıl sonra ancak biter. Bugün yaşadığımız sorunları anlık çözümlerle mutlaka çözmek zorundayız. Trafiği rahatlatmamız gerekiyor. Genel çözümler noktasında da Trabzon’un tüm alanları için Ulaşım Master Planı yapılmak zorunda. Ama bu plan yapılmadığı sürece bu trafik sorunu çözülmez” dedi.

TRABZON VE KOMŞU İLLER…

Ulaşım Master Planının zaman kaybetmeden bir an önce Trabzon’un tüm dinamikleri tarafından çalışılarak hayata geçirilmesi gerektiğini kaydeden Bülbül, “Ulaşım Master Planı Trabzon’un bütün sınırlarını hatta Giresun ve Rize’nin belli sınırlarını Gümüşhane’nin de belli kısmını da içine alan hem denizden hem karayolu hem demiryolu ve yük taşımacılığı, konut yolu, ara yolları ile beraber bütün değerler göz önüne alınarak bir plan yapılır” diye konuştu.

BÜTÜN NOKTALAR HESAPLANMALI

Bülbül sözlerine şöyle devam etti: “Sadece Kaşüstü değil, Kaşüstü’nde trafik sorununu çözerken Arsin’in ve Yomra’nın girişini de planlamak gerekir. Ayrıca Değirmendere’nin girişini de bütün noktalarda planlanmalıdır. Yani bütün noktaları hesaba katarak Ulaşım Master Planı yapılmalı. Bütün yolları ve noktalara dikkate almak gerekir. Buna da üst düzey Ulaşım Master Planı denir. Bunu yaptıktan sonra belli noktalardan başlanır ve bunların hepsi yerine getirildiğinde Trabzon’un ulaşım sorunu kalmaz”

Editör: Haber Merkezi