Geçtiğimiz Çarşamba günü Rize’yi etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle bazı bölgelerde sel ve heyelan meydana geldi. Yaşanan afette Aynur Karali, Mustafa Karali, Ayşe Karali, Adem Yanık, Hacere Mert ve Nuri Cemal Mert hayatını kaybetti.

2 KİŞİ HALEN ARANIYOR
Güneysu ilçesinde kaybolan Hasan Arıcı’yı ve merkeze bağlı Muradiye beldesinde kaybolan Batuhan Delihasan’ı arama çalışması devam ediyor. Mustafa Arıcı, ağabeyi Hasan Arıcı’nın arı kovanlarını kontrol etmek için bölgeye indiği esnada heyelan olduğunu dile getirdi.

KELİMELERİN BİTTİĞİ NOKTA
Kardeşi Hasan Arıcı’nın bulunmasının tek temennileri olduğunu dile getiren ağabey Halil Arıcı ise, “Kelimelerin bittiği noktadayız. Allah devletimizden razı olsun, Türkiye’nin her yerinden herkes elinden gelen çabayı gösteriyor. AKUT, AFAD, ANDA hepsi elinden geleni yapıyor ama maalesef şu ana kadar bulunamadı. Bulunsun yeter bizim için, en azından acımız yüzde 50’ye düşer.” şeklinde konuştu.

ÇAYLIKLAR KOPTU
Hasan Arıcı’nın yeğeni Furkan Arıcı da heyelan olan alanın tamamen çay arazisi olduğunu, ağaçların olduğu yerin çaylığa nazaran daha sağlam olduğunu dile getirerek, “Ağaç olan yerlerde bir şey olmadı. Çay arazileri koptu.” dedi.

Editör: Haber Merkezi