Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programında değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hayatını kaybeden Hafız Abdullah Nazırlı Hoca’nın cenazesine bizzat katılacak.

Hafta sonunu memleketinde geçirmek üzere bölgeye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafız Abdullah Nazırlı Hoca’nın cenazesine katılmak için bugün (13.02.2021 Cumartesi) Trabzon Havalimanına gelerek uçakla Elazığ’a gidecek. 

Cenazeye bizzat katıldıktan sonra uçakla Trabzon’a geri dönecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan tekrar Rize’ye hareket edecek.

ALİM VE DİN ADAMI
Elazığ'ın kanaat önderlerinden hayatını ilime adayan Hafız Abdullah Nazırlı hayatını kaybetti. Bir süredir Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde organ yetmezliği nedeniyle tedavi gören 101 yaşındaki Hafız Abdullah Nazırlı tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda imamlık, vaizlik ve Kur'an öğreticiliği görevlerinde de bulunan Hafız Abdullah Nazırlı, çok sayıda öğrenci yetiştirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Elazığ'ı her ziyaretinde Hafız Abdullah Nazırlı'yı ziyaret ederdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan son Elazığ ziyareti olan 25 Ocak tarihinde de Hafız Abdullah Nazırlı'yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

HAFIZ ABDULLAH NAZIRLI KİMDİR?
Hafız Abdullah Nazırlı 1920 yılında Elazığ'ın Hoş köyünde dünyaya geldi. Babası Diyarbakır'ın Hani ilçesinde İmam-zadeler 'den Sufi Abdulfettah Efendinin oğlu Hacı Ali Efendi, annesi Elazığ'ın Hoş köyünden Çuvalcı-zadeler 'den İbrahim Efendi'nin kızı Hatice Hanım'dır. Babası tarafından soy kütüğü Battal Gazi'ye dayanmasından Osmanlı padişahları tarafından dedelerine çeşitli zamanlarda taltif ve himaye edilmelerini emreden beratlar verilmiştir. Bunlardan sadece on tanesi Hafız Abdullah tarafından koruma altına alınabilmiştir. Hafız Abdullah Nazırlı'nın çocukluğu ve gençliği Hani ilçesinde geçer. Burada babası Ali Efendi'den Kur'an-ı Kerim öğrenir ve hafızlığa başlar. 12 yaşında iken hafızlığını tamamlar ve babası tarafından Elazığ'a getirilir. Hafız Abdullah Nazırlı bütün ömrünü Kur'an eğitim ve öğretimine adamıştır. 30 yıl resmi ve 30 yıl fahri olarak Diyanet'e hizmet etmiş, 1000 civarında hafız yetiştirmiş ve 5000 civarında insana Kur' an-ı Kerim' i öğretmiştir.

Editör: Haber Merkezi