Kentte fındık çileği olarak da bilinen ve kırsaldaki vatandaşlar tarafından büyük zahmetlerle toplanan dağ çileği Ünyeli bir işletmeci tarafından dondurmayla birleştirildi. Dağ çileğinin dondurmayla buluşturulmasıyla ortaya Karadeniz'e özgü yöresel bir tat çıkarken, kafeterya ve restoranlarda satışa sunulan dondurma yöre halkı tarafından da ilgi gördü. Yaklaşık 12 saatlik bir zaman içerisinde dağ çileği dondurmayla buluşurken, dondurma karışımının içerisine ayrıca yöre insanlarından tedarik edilen süt ve salep de ilave ediliyor.

İşletme sahibi Yiğit Küçükoğlu, yaptığı açıklamada, bölge halkının dağ çileğinden genelde reçel yaptığını belirterek, "Son yıllarda bizde bu çilekten dondurma üretmeye başladık. Bugün geldiğimiz noktada yaptığımız dağ çilekli dondurma büyük ilgi görüyor” dedi. Küçükoğlu, diğer dondurmalara oranla pahalı olan dağ çilekli dondurmayı marka yapmak için de girişimlerinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi