Ordu’da, zor şartlar altında fındık toplayan üreticiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan fiyattan memnun. Ordu'nun sahil kesimlerinde 7 Ağustos olarak belirlenen fındık toplama tarihi öncesi bazı üreticiler, bahçelere girmeye başladı. Karadeniz Bölgesi'nin en önemli geçim kaynağı olan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından rekoltesi geçtiğimiz günlerde bu yıl için yaklaşık 665 bin ton olarak açıklanan fındık bazı kesimlerde olgunlaştı.

Erken olgunlaşan mahsullerini toplamak için sabahın erken saatlerinde bahçeye giren fındık üreticileri ve işçiler, türküler eşliğinde yeni sezonun ilk hasadını almaya başladı. Fındık üreticileri ve işçiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı fındık fiyatından da memnun olduklarını belirttiler.

AÇIKLANAN FİYAT MEMNUN ETTİ
Ordulu fındık üreticisi Hayati Candan, “Bu sene çok şükür açıklanan fiyat halkımızı memnun etti. Bizler de üretici olarak memnunuz. Yapılan çalışmalar bu noktaya kadar geldi. Liderlerimiz üreticilerinin yanında oldu. Bu sene gerçekten üreticilerin sesi duyuldu. Bu yıl çifte bayram oldu. Allah nasip ederse virüs nedeniyle yurt dışı ve il dışından gelenler sosyal mesafeyi koruyarak hasat yapmış olacaklar. İnşallah önümüzdeki sezonları daha rahat geçireceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi