İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, beraberinde İYİ Parti Çevre ve Doğa Politikaları Başkanı Arzu Önşen, Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel ve Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı'dan oluşan heyet ile birlikte  Rize İkizdere’de yöre sakinlerinin Cevizlik Taş Ocağı projesine karşı verdiği mücadeleye destek vermek ve inceleme yapmak üzere bölgeyi ziyaret ettiler.

İYİ Parti heyetinin yapılan incelemelerden sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e İkizdere’nin son durumu hakkında bilgi vereceği ve Ramazan Bayramı sonrası Akşener'in de İkizdere'yi ziyaret edeceği belirtildi. Örs burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “İYİ Parti heyeti olarak, İkizdere'de vatandaşlarımızla beraberiz. Onların haklı mücadelelerine destek olduk, sorun ve taleplerini yerinde dinledik.  İkizdere'de bu mübarek ramazan gününde yaşananlar hepimizi üzüyor.”

TEK BİR KURUM YOK 
“Bu bölge kurulduğu günden beri AK Parti'ye destek vermiş olan bir bölge. İkizdere, Rize'nin on iki ilçesinden bir tanesi ve yüz ölçümü bakımından en büyük ilçesi konumunda. Ama coğrafi büyüklüğüne göre kıyaslarsak nüfus yoğunluğu gün geçtikçe azalan, özellikle AK Parti döneminde yatırım alamayan, gelişemeyen bir ilçe İkizdere. İlçenin sosyo-ekonomik durumunu da incelemek lazım. İkizdere ilçemize baktığımız zaman Güneyce nahiyesi vardı, kapandı. Nahiyenin okulları kapanmış. İkizdere’nin adliyesi kapanmış. Bir ilçe düşünün adliyesi yok. İlçede kamunun olan, üretim yapan, istihdam sağlayan tek bir kurum yok.  İkizdere vadisi aynı zamanda dünyada korunması gereken 200 bölgeden biri olarak ilan edilmiş. Niçin bu bölgede taş ocağı yapılıyor? Neden ısrarla taş ocağı buraya kurulmak isteniyor?”


 

Editör: Haber Merkezi