SONNOKTA SELAHATTİN ÖZCAN - Artvin'de, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi seçmen listeleri askıya çıkarılınca Dere Mahallesi'nde isimlerini kontrol edenler, Habazaoğlu Sokak'ta harabeye dönen ve yan yana bulunan 26/1, 26/2, 26/3, 34/1, 35 ve 16 kapı numaralı 6 evde, 97 seçmenin kayıtlı olduğunu fark etti. Mahalleli, yıllar önce sahiplerince terk edilen evlerde kayıtlı kişileri tanımadıklarını belirtti.

704 SEÇMEN
Bunun üzerine CHP Merkez İlçe Başkanlığı'nca yıkık dökük evlerin yanı sıra kentte 'taşıma seçmen' olduğu iddiaları üzerine İl Seçim Kurulu'na itiraz dilekçesi sundu. İl Seçim Kurulu'nca yapılan incelemeler sonucu belediye sınırlarında, aralarında harabe evlerdeki seçmenlerin de yer aldığı 704 seçmenin kaydının dondurulduğu belirtildi.

TESPİT ETTİK
Aynı olayın Trabzon’un Of ilçesinde de yaşandığı öğrenildi. CHP Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu yaptığı açıklamada, “İnsanlar şehir dışında yaşıyor ama kayıtları halen burada yer alıyor. Bu tarz sıkıntıları tespit ettiğimiz için ilgili mercilere başvuruda bulunduk ve birçok seçmenin kaydı donduruldu. Doğru olan da buydu” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi