ORDU ‘GÜLER’ DEDİ
Doğu Karadeniz Bölgesi’nin sonu en çok merak edilen illerinin başında gelen Ordu’da Cumhur İttifakı AK Parti adayı eski bakan Mehmet Hilmi Güler yüzde 56’lık oy oranı ile Ordu’nun yeni belediye başkanı seçildi. Rakibi Saadet Partisi’nin adayı olan en yakın rakibi yine eski bakan İdris Naim Şahin ise umduğunu bulamadı. Şahin yüzde 26’lık bir oy oranı elde etti.

GİRESUN’DA CHP’YE ŞENLİKOĞLU DARBESİ
Giresun’da Kerim Aksu dönemi resmi olmayan sonuçlara göre sona erdi. Son ana kadar kıran kırana geçen seçimlerde AK Parti’nin adayı Aytekin Şenlikoğlu, yüzde 49.20’lik oy oranı ile Giresun’un yeni belediye başkanı oldu. Yaptığı hizmetlerle adından söz ettiren CHP’li belediye başkanı Kerim Aksu ise yüzde 48.5’lik oy oranı ile rakibini çok zorlasa da yarışı kaybetti.

ARTVİN’DE DEPREM
Bölgede el değiştiren belediyelerden biri de Artvin oldu. 2014’te adeta kale olarak görülen belediyeyi CHP’den Mehmet Kocatepe ile alan AK Parti bu kez sandıktan çıkamadı. Demirhan Elçin ile 31 Mart seçimlerine giren CHP yüzde 51’lik oy oranı ile belediyeyi geri aldı. Başkan Kocatepe ise yüzde 43 oy aldı.

BAYBURT
Bayburt’ta da belediye yönetimi el değiştirdi. AK Parti’nin her seçimde rekor oy aldığı Bayburt’ta MHP adayı Hükmü Pekmezci yüzde 56.80’le ipi göğüsledi. AK Parti adayı Fatih Yumak ise yüzde 35’te kaldı.

GÜMÜŞHANELİLER ERCAN ÇİMEN İLE ‘DEVAM’ DEDİ
Seçimlerin en çekişmeli geçmesi beklendiği illerden biri de Gümüşhane’ydi. Öyle ki mevcut Başkan Ercan Çimen, eski başkan ve milletvekili Mustafa Canlı ve yine eski milletvekili Sabri Varan’ın isimleri dahi dikkatleri Gümüşhane’ye çekmişti. Ancak sandıktan beklendiği gibi, bir çekişme hali çıkmadı. AK Partili mevcut başkan Ercan Çimen, yüzde 49.76’lık oyla yeniden belediye başkanı seçildi. MHP Adayı Sabri Varan yüzde 30, İYİ Parti Adayı Mustafa Canlı ise yüzde 11 oyda kaldı.

Editör: Haber Merkezi