Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yürürlüğe girmesinin ardından yapılacak ilk yerel seçimlerde Ordulular, oylarını kullanmak için sandıklara gitti. Tüm Türkiye’de vatandaşlar, büyükşehir belediye başkanı, ilçelerinin belediye başkanını, belediye meclisi üyeleri ve muhtarları seçmek için sabah saatlerinde sandık başına koştu. Oy verme işlemi yurdun doğu kısmında saat 07.00’ de başlarken, batıda ise saatin 08.00'i göstermesiyle vatandaşlar sandığa koştu. Büyükşehir belediye başkanlığı için beyaz, il genel meclisi için turuncu, belediye başkanlığı için mavi, belediye meclisi üyeliği içinse sarı renkli oy pusulası kullanan vatandaşlar, pusulaları tek zarfa koyarak, vatandaşlık görevini yerine getirdi. Vatandaşlar, 31 Mart seçimlerinin vatana ve millete hayırlı olmasını temenni ederken, herkesin sandığa gitmeleri gerektiğini söylediler.

GÜMÜŞHANE’DE SANDIK TAŞINDI
Toplam 607 sandıkta 122 bin 436 kişinin oy kullanacağı Gümüşhane’de vatandaşların talepleriyle yaşlı ve yatalak durumdaki hastaların oy kullanabilmeleri için uygulamaya sokulan seyyar sandık uygulaması kapsamında Gümüşhane il merkezinde oy verme işlemi tamamlandı. Oluşturulan 2 ayrı sandıkla 30 ayrı noktadaki evlere gidilerek vatandaşların oy kullanılması sağlandı. Sisteme kayıtlı olan 5 kişinin 4’ünün öldüğü, bir kişinin de yoğun bakım servisinde tedavi olması nedeniyle oy kullanamadığı öğrenildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan ve öğle saatlerine kadar tamamlanan uygulama kapsamında görevliler Karaer Mahallesi, Nergiz Sokak’ta bulunan evinde sandık kurulunun eve kadar gelmesiyle oy kullandırılan 89 yaşındaki Gülümser Genç oyunu kullandı ve “Dünyaya yarayan olasınız” duasını etti.

BAYBURT’TA SEÇİM ERKEN BİTTİ
Türkiye’nin en az seçmenine sahip illerinden biri olan Bayburt’ta sabah saat 07:00 de başlayan oy verme işlemi yoğun katılımla gerçekleşti. Kentte; 98 sandık bulunduğu ve il merkezinde 14 mahallede 24 bin 999 seçmen, İl genelinde 58 bin 562 seçmen oy kullandı. Çoğu sandıkta son oy kullanma saati olan 16.00 olmadan oy verme işlemi bitmiş oldu.

RİZE’DE BÜYÜK HEYECAN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize'de bin 49 sandıkta toplamda 264 bin 366 seçmen sabah saat 07.00'dan itibaren sandıklara giderek oylarını kullandı. Erdoğan’ın baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesinde de ilk dakikalardan itibaren sandıklara gelerek oylarını kullanan hemşehrileri, seçimin Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu.

GİRESUN’DA HUZUR HÂKİMDİ
Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları oy kullanmak için geldiği okulda hiçbir asayiş olayının söz konusu olmadan oy kullanma işlemlerinin gerçekleştiğini söyledi. Vali Harun Sarıfakıoğulları Kale Mahallesi Cumuriyet Ortakokulun’da oy kullandı. Cumhuriyet Ortaokulu’nda 1160 nolu sandıkta oyunu kullanan Vali Harın Sarıfakıoğulları gazetecilere açıklamalarda bulundu. Giresun il genelinde bin 400 sandıkta oy kullanıldığını açıklayan Vali Sarıfakıoğulları “Bütün Giresunumuza, ülkemize hayırlı olsun inşallah. Giresun genelinde hem il merkezi, 15 ilçe, 8 belde ve 551 köyümüzde Mahalli İdareler Seçimlerimiz davam ediyor. Her hangi bir asayiş olayımız da söz konusu değil. Toplam bin 400 sandıkta vatandaşımız güven ve huzur içinde oylarını kullanıyorlar. İnşallah neticeler vatanımıza, milletimize ve Giresun'umuza hayırlı uğurlu olur” dedi.

ARTVİN’DE 660 SANDIK
Artvin’de 136 bin 916 seçmen 660 sandıkta, sabah saat 07.00 itibariyle oy kullanma işlemine başladı. Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sabah saat 07.00 itibariyle oy verme işlemi 32 ilde başladı. Artvin ve ilçelerinde 660 sandıkta 136 bin 916 seçmen İl ve ilçe belediye başkanları meclis üyeleri ile muhtarlık için oy kullanmaya başladı. Artvin’de oy kullanma işlemi akşam saat 16.00’de sona erecek.

Editör: Haber Merkezi