Artvin'in Arhavi ilçesinde dün akşamdan beri yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında ilçe merkezi Arhavi Deresi'nin de taşması ile göle döndü.

İlçe merkezinin büyük bölümünde sokaklar, caddeler sularla kaplanırken, çok sayıda araç sular altında kaldı. Çay toplamak için çaylığa giden ve kayıp olduğu bildirilen şahsın kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldığı öğrenilirken, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Arama kurtarma ekipleri ilçe merkezinde botlarla vatandaşların yardımına koşarken, mahsur kalan vatandaşlar iş makineleri ve botlarla kurtarıldı.

Bakan Soylu sel bölgesine gidecek

Geçtiğimiz hafta Rize ve ilçelerinde yaşanan sel nedeniyle bölgedeki çalışmaları takip eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin Arhavi'de yaşanan felaket nedeniyle ilçeye gidecek. Bakan Soylu, Arhavi'deki afetin boyutlarını yerinde görmek ve çalışmaları koordine etmek üzere bölgeye hareket edecek. 

Rize'de yine felaket

Geçtiğimiz Çarşamba günü Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesi, Güneysu ilçesi ve merkeze bağlı Muradiye beldesinde meydana gelen selin üzerinden tam 1 hafta geçtikten sonra bu kez yağmur Ardeşen ve Fındıklı'da etkisini gösterdi. Tunca Belediyesinin tesisleri sel nedeniyle tahrip oldu. Fındıklı'da büyük maddi hasar yaşandı.

Editör: Haber Merkezi