Kış ayları kuşlar için zorlu bir süreç. Artvin Orman Bölge Müdürlüğü de kuşlar için aş evleri yaparak belli aralıklarla ormanlara asıp beslenmelerine destek oluyor. Biyolojik mücadeleye destek olan kuşlar ormanlarda zarar yapan böcekler ile beslenerek doğal dengenin korunmasında önemli bir yere sahip olan kuşlar için Artvin’de suni kış yuvaları yapıldı.

Özellikle yavrularını beslemek için ormanlarda zararlı kabuk ve yaprak böceklerinin larvalarına ve kelebeklerin tırtıllarına önemli ölçüde ihtiyaç duyan kuşlar, zararlı böceklerin aşırı bir şekilde çoğalmalarını engelleyerek onların doğal denge sınırında kalmalarına yardımcı oluyor. Bu nedenle zararlı böcekleri doğal denge sınırında tutarak, popülasyon artışı yapmalarını önlemek suretiyle, biyolojik savaşta önemli rol oynayan böcekçil kuşların korunması ve çoğalmalarını sağlamak için Artvin’de kuş yuvaları yaptırılarak tekniğine uygun bir şekilde ormanlara asıldı.

Artvin Orman bölge Müdürlüğü aynı zamanda yoğun geçen kış şartlarında beslenmelerine yardımcı olmak için belli aralıklarla kuş yemlikleri ormanlara asılarak kuşların beslenmesinde yardımcı oluyor.

Editör: Haber Merkezi