Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bayburt ve Erzincan’da yüksek rakımlı geçit güzergâhlarında zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşandı. Gümüşhane’de aralıklı olarak 2 gündür devam eden kar yağışının ardından 62 köy yolu ulaşıma kapandı. 

Dün başlayan ve aralıklı devam eden kar yağışı Bayburt kent merkezini tamamen beyaza bürüdü. Kar kalınlığı arazide 15 santimetreye ulaştı. Kent içinde belediye, köy yollarında il özel idaresi ve şehirlerarası yollarda ise karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Kar ve tipinin daha fazla etkili olduğu Bayburt-Erzurum kara yolu Kop Dağı Geçidinde ve Demirözü-Kelkit yolunda zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşandı. Tırlar kayıp makaslama yapmamak için yavaş ve tedbirli seyrederken sürgünün olduğu noktalarda bazı araçlar da yolda kaldı. Karayolları ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışmasını sürdürüyor.

GÜMÜŞHANE'DE KÖY YOLLARI KAPALI

Gümüşhane’de aralıklı olarak 2 gündür devam eden kar yağışının ardından 62 köy yolu ulaşıma kapanırken, özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yağış nedeniyle dağ geçitlerini kullanacak sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Kent merkezi dahil tüm ilçelerde aralıklı olarak gerçekleşen kar yağışı yüksek kesimlerde 30 santimetreyi aşkın örtü bırakırken il ve ilçe merkezlerinde 5-6 santimetre civarında örtü bıraktı.
Yağışın ardından Kelkit ilçesinde 20, Kürtün ilçesinde 15, Şiran ilçesinde 8, Torul ilçesinde 15 ve Köse ilçesinde 4 olmak üzere toplam 62 köy yolu ulaşıma kapanırken İl Özel İdaresine bağlı ekipler özellikle taşımalı eğitim yapılan köylere öncelik vererek tüm ilçelerde karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Karayolu yol ağında bulunan Gümüşhane-Trabzon arasındaki Zigana dağı, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı, Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk dağı, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün dağı, Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan dağı, Gümüşhane-Köse arasındaki Köse dağı geçitlerinde de kar yağışı nedeniyle ekiplerin 24 saat esasıyla çalışmalarını sürdürdüğü, zaman zaman ulaşımda güçlükler yaşandığı, sürücülerin çekme halatı ve zincirsiz yola çıkmamaları gerektiği bildirildi.

‘Doğu Karadeniz'de yoğun kar yağışı uyarısı’

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Doğu Karadeniz için kuvvetli sağanak yağış, yükseklerinde yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Meteorolojik uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m2) Rize, Artvin’in kuzeyi, Trabzon’un batısı ile Giresun’un doğusunda çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) sağanak yağış bekleniyor. Yağışların Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 800 m üzeri, Bayburt’un yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı olarak başlaması zamanla sıcaklık düşüşüyle birlikte 400 m üzeri yüksek kesimlerde de kar yağışının etkili olması bekleniyor. Pazartesi günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, yüksek kesimlerde tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklar karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.” denildi.

Editör: Haber Merkezi