AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda şehrin en önemli turizm destinasyon alanlarında birisi olan Çakırgöl Kış Turizm Merkezi’ni gündeme getirdi. Cora, Trabzon- Gümüşhane sınırındaki 2 bin 533 rakımlı Camiboğazı mevkisindeki Çakırgöl Kış Turizm Merkezi’nin yap-işlet-devret modeliyle bir işletmeciye tahsis edilmesi noktasında hazırladığı dosyayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sundu.

DEĞERLENDİRİLMELİ
Hem Trabzon’a hem de Gümüşhane’ye turizm katkısı olacak merkez için TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde söz alarak buranın önemini aktaran Milletvekili Cora şunları dile getirdi: “Trabzon’da Sümela’nın yanı sıra yine Sümela’nın bulunduğu bölgede, Karadeniz Bölgesi’nde değerlendirilmeyi bekleyen en önemli turizm alanlarından biri de Çakırgöl Kış Turizm Merkezi’dir.”

ÖNEMLi KAZANIM
Cora: “Çakırgöl, Gümüşhane sınırları içerisinde yer alan, ulaşımı Trabzon'un Maçka ilçesinden sağlanan, havaalanına 65 km uzaklıkta bulunan Sümela Manastırı'na 20 dakikada olan bir lokasyonda yer almaktadır. Tüm imar sorunları da çözülmüştür. Ülkemiz için önemli bir kazanım olacağına inanıyoruz. Bakanlığın bu projeye sahip çıkmasını bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi