Trabzon'un Akçaabat İlçesi Akçakale mevkiinde açılışı gerçekleştirilen Özgüneş Plaza açılışına büyük ilgi gösterildi. Açılışa AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK parti Ortahisar İlçe Başkanı Turan Altuntaş, AK Parti Akçaabat İlçe Başkanı Emre Akgün, TTSO Başkanı Suat Hacı Salihoğlu, çok sayıda siyasi, bürokrat, firma sahipleri ve davetliler katıldı.

4 MEVSİM SATIŞ ORGANİZASYONU
Açılış kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde toptancılık sektöründe hizmet veren 75 dev firma Özgüneş’in shovroomundaki fuar merkezine gelerek stant kurdu. Türkiye'de bölgenin en büyük toptan satış organizasyonuna imza atan Özgüneş firması bir ilke imza atarak 4 mevsim toptan satış organizasyonu gerçekleştirdi. Açılış öncesi hem Özgüneş’in 32 yıllık uzun yolculuğunu hem de deneyim ve hedeflerini katılımcılara aktaran Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, açılışın kendisini gururlandırdığını söyledi.

İşte Halis Özgüneş’in o konuşması:
32 YILLIK EMEĞİN KARŞILIĞI

32 yıldır emeğimizin karşılığı olan bu binanın açılışında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben okuyamadım ama şu anda okuyan insanlarla birlikte ticaret yapmaktayız. Bunu bana bahşeden rabbime şükürler olsun. Annem hep söyler bana ‘Ölümlü dünya neden bu kadar çalışıyorsun oğlum” diye. Ben de diyorum anne öyle deme çocuklarımız var girişimcilerimiz var hep birlikte bir aileyiz. Biz toptan satışa devam etmekteyiz. Bundan sonra Güntaş gibi perakende satış yapacaklara destek olacağız. Toptancı olarak iş kurmak isteyenlere yardımcı olacağız. Açılışı olup da satış yapmayan ilk firmayız. Bugün burada sipariş verilecek ürünler kapılarına gidecek. Benim 32 yıllık hayat tecrübem de dileyen kardeşlerime iş açacak. Biz destek olacağız onlara onlar istihdam sağlayacak. Biz de kardeşimize destek olacağız.

İŞ KURMAK İSTEYENLERE MÜJDE
Türkiye'de bu organizasyon bir ilk. Antalya'da başlattılar toplu satış organizasyonlarını biz dedik neden Trabzon'unumuzda olmasın. O yüzden 4 mevsim 4 fuar etkinliklerine imza atıyoruz. Biz 5 kardeş 32 yıldır birlikte çalışıyoruz. Bir baktım iki ortak kavga ediyor baktım neden kavga ediyorlar onlardan ders çıkardık. 50 senelik firma baba ölüyor firma 50 dakikada batıyor. Neden çocuğuna ticaret öğretmemiş iki üniversite okutmuş. Ama biz böyle yapmadık çocuklarımıza yeğenlerimize kapılarımızı açtık. Fabrikaların desteği buraya akıyor. Biz Akçaabat’tan gurur duyuyoruz. Bu memlekete gelenleri son derece memnun etmeye gayret edeceğiz. Bizim işi yapmak isteyenler bilgileri birikimimizden istifade edecekler. Belki dilim dönmüyor ama içimde çok projeler var. Bu projeleri işsiz olan ve iş arayanlara sunmayı diliyorum.

KAZANIRKEN KAZANDIRMAK İSTİYOR
Bölgemizde bizim işi yapmak isteyenlerin gelip bizimle görüşmesi, onlara bizim de elimizden geldiği kadar destek vermemiz Allah nasip ederse vesile olacak. Çünkü fabrikalar bizlere destek sunuyor, bizim de bu desteği bölgemizde bizim bu işi yapmak isteyenlere, işini geliştirmek isteyenlere biz de destek vermemiz gerektiğine inanmaktayız. İnşallah herkese ticaretle ilgili vesile oluruz. Biz esnaf kardeşimizin oğluna kendine iş kurduğumuzda o da 6 -7 tane eleman personel çalıştıracak. Özgüneş ve Güntaş firması olarak 300’ün üzerinde çalışanımız var. Hedeflerimiz bu sayıyı daha da arttırmak.

PERAKENDE SATIŞ OLMAYACAK
5 tane yolcu asansörü, 2 tane yük asansörü var, 4 bin metre otopark, etrafımızda geniş rahat. Bugün trafikte hiç bir sorun olmayacaktır. Gelen müşterilerimizin rahatlıkla araçlarını otoparka çekip, üst katlara çıkabilir. Bugün 100 bine yakın çeşidimiz var bu binamızda. Kapının girişine yazdık. Perakende satışımız yok. Fabrikaların bize desteği, sadece bu işi yapan bakkal, market, kırtasiye vs.. bu gibi firmalara sunmamız gerekiyor. Asla perakende satış yapmamamız gerekiyor. Perakende alacak dostlarımız bizim verdiğimiz her bölgede dostlarımız var onlardan alabilirler. Bize gelecek olan müşterilerin şuna dikkat etmesi lazım. Özgüneş toptan sattığını bilmesi lazım.

HACISALİHOĞLU: İHRACAT DA YAPILSIN
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Özgüneş ailesinin kutlayarak, “Sadece burada istihdama katkı değil. Bu açılışların istihdama büyük katkılar veriyor. Bu tür olaylar üretime katkıdır. Sadece şehrimizin değil ülkemizin gelişmesini sağlayan bir katkıdır. Dileğimiz biz burada Rusya'ya yalın Gürcistan’a yakınız. Ürün gamı geniş bir firmadan bahsediyoruz. Biz Özgüneş ailesine ihracata önem vermesini istiyoruz. Sadece bize değil komşu ülkelerimize ihracat yapabiliriz. Özellikle Özgüneş ailesinin bu yatırımdan kutluyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRKMEN'DEN YATIRIM TALEBİ
Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Buradan güzel bir tesisin bölgemiz ve ilçemiz için faydalı olacağına inandığımız için buradayız. Halis bey böyle ders niteliğinde hakikaten güzel şeyler söyledi. Başarı güzel bir şey gayret ederek inanarak oluyor. Bu gençlerimize örnek olsun. Bu hareket giderek büyüyecek bir hareket bölgemize fayda sağlayacağını da inanıyorum. Bu bölgenin orta çapta da olsa yatırım yapılacak bir bölge. Üretime dönük organize sanayilerimiz var. Akçaabat OSB'lerimiz var onlara yer verebiliriz. Gelsinler buraya üretime dönük fabrika kursunlar” dedi.

ÖZGÜNEŞ AİLESİ ÖRNEKTİR
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Özgüneş ailesinin tebrik ederek, “Burada destansı bir öykü dinledik. Halis bey KTÜ Maliye Bölümü'ne tecrübelerini anlatıyordu. Bu o kadar önemli bir şey ki ticaretin eğitimden öte girişim ve eğitimden kaynaklandığının kanıtı. Halis beyle birlikte güzel deneyimler yaşadık. Kendisi her zaman çözüm odaklı bir girişimcimiz” ifadelerini kullandı Konuşmaların ardından Özgüneş Plaza'nın görkemli açılışı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi