Rize’de öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış merkezde etkili oldu. Merkeze bağlı Müftü Mahallesi, Gülbahar Mahallesi, Bağdatlı Mahallesi ve Portakallık Mahallesi’nde Güney Çevre Yolu’nda da menfezlerin tıkanması sonucunda oluşan su baskını nedeniyle yol trafiğe kapandı. Eminettin Mahallesi'nde ise derenin debisi yükselmesi sonucu taştı. Araç yoluna kadar çıkan dere nedeniyle Rize İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yol trafiğe kapanarak güvenlik önlemi alındı. Derenin taşması sonucu özel bir hastanenin ve Rize İl Müftülüğünün bodrum katındaki depolarını su bastı. Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince su baskınlarına müdahale edilerek depolardaki su boşaltılırken, iş makineleri ise derenin tıkanan ağzını açarak yatağından akmasını sağladı. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin'de su baskını olan yerlerdeki belediye çalışmalarını yerinde inceledi. Ayrıca Rize Valiliğine ait kapalı otoparka yoğun su girişi nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından araç sahipleri aranarak otoparkın boşaltılması için çağrıda bulunuldu.

Öte yandan yaklaşık 3 saattir trafiğe kapalı olan Güney Çevre Yolu’nda ise Rize Belediyesi ve Karayolları Müdürlüğü ekipleri tarafından yol temizleme çalışmaları devam ediyor.

İŞYERLERİNİ SU BASTI

Merkeze bağlı Piriçilebi Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir kuaförün, çatı giderleri de çalışmayınca dükkanı su bastı. Kuaför çalışanları içeride bulunan malzemeleri dükkanın dışına çıkartırken dükkan içindeki suyu da tahliye etmeye çalıştılar. Şiddetli yağışla birlikte dükkanlarını su bastığını dile getiren Tuncay Çap, “Zamanında müteahhit üst kısmı yapmış, giderlerini güzel yapmayınca bu kez komple suyu dükkana verdi. Daha önce de bu konuda görüştük, geldi bir şeyler yaptı gitti. İçeride müşteri vardı, su basınca komple herkes çıktı. Üstte tavan çöktü” şeklinde konuştu.

MAHSUR KALDILAR

Rize'de şiddetli yağış nedeniyle oluşan toprak kayması sonucu evde mahsur kalan 2 kişi Afad ve UMKE ekiplerince kurtarıldı.

Öğle saatlerinde başlayarak Rize’yi etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış nedeniyle merkeze bağlı Gülbahar mahallesinde toprak kayması sonucu mahsur kaşan 1'i yatağa bağımlı 2 kişi evden çıkmayınca yardım istedi. Olay yerine sevk edilen Afad ve UMKE ekiplerince mahsur kalan 2 kişi çıkartılarak ev tahliye edildi.

Editör: Haber Merkezi