SONNOKTA ŞÜKRAN ATALAR - Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerli üretiminin arttırılacağını söylediği kenevir için izin verilen 19 il arasında Rize, Ordu ve Samsun yer aldı. Hal böyle olunca önce Giresun’dan sonra da Trabzon’dan sesler yükselmeye başladı. Kenevir üretiminde önemli bir potansiyele sahip olan Trabzon’un da bu kapsama alınması istendi.

NEDEN YOK?
Trabzon’da geçmişte yaklaşık 346 bin ton kenevir yetiştirildiği bilgisini paylaşan Ziraat Odası yetkilileri, Trabzon’un üretimin arttırılmasına büyük katkı sağlayacağını kaydettiler. Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemil Pehlevan da Trabzon’un kapsama alınmamasını eleştirdi. Pehlevan, “Rize var da Trabzon neden yok. Anlamış değiliz” dedi.

MERKEZİ OLABİLİR
Trabzon’da kenevir üretiminin başlamasıyla bir atılım gerçekleştirilebileceğini kaydeden Pehlevan, “Trabzon’daki üreticiye büyük katkı sağlayacak bir konu. Fındık ve çaya alternatif olabilir. Kenevir ilimizdeki çiftçiye gelir getirecek ihtiyaç bir üründür. Bazı AR-GE çalışmaları yapılarak Trabzon kenevirin üretim merkezi haline bile getirilebilir” dedi.

Editör: Haber Merkezi