Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, ilçenin turizm potansiyelini artırmak için düğmeye bastı. İlçeye nostaljik tramvay kazandırmak için çalışmalarını sürdüren Başkan Üstün projeyi hayata geçirmek için Turizm ve Kültür Bakanlığı’ndan destek almayı hedeflediklerini söyledi. Üstün, projenin 2 km’lik olacağını belirterek güzergahın Sürmene Devlet Hastanesi ile Köprübaşı dolmuş durağın arasında olacağını dile getirdi.

İşte Üstün’ün proje ile ilgili açıklamaları:

İNSANLAR SÜRMENE’YE GELECEK

İlçemizde tamamen turizm potansiyelini artırmak için nostaljik tramvay projesini gerçekleştirmek istiyoruz. Ticari amaçlı değil, turizm amaçlı olacak. İnsanlar hafif raylı sistem ile tur atabilmek için Sürmene’ye de gelecekler. 2 km’lik güzergah düşünüyoruz. Proje ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Projenin maliyeti yüksek olduğu için bizim belediye olarak bunu karşılamamız mümkün değil.

BAKANLIKTAN DESTEK ALACAĞIZ

Turizm Bakanlığı’ndan veya bir bakanlıktan destek almayı hedefliyoruz. Sürmene Devlet Hastanesi’nin altından Köprübaşı durağına kadar yapmayı planlıyoruz. Eski cami önüne kadar düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin de raylı sistem ile ilgili çalışması var. Bizim projeyi de ek olarak aynı firmaya yaptırması için Büyükşehir Belediyesi’nden ricada bulunduk. Biz de bir yandan çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Hüseyin TERZİ

Editör: Haber Merkezi