Koronavirüs nedeniyle ‘Evdekal’ çağrılarına uyan vatandaşlar evde yemek, pasta, börek yapmaya yönelince tereyağına olan rağbet de arttı. Sofraların vazgeçilmezleri arasından yer alan tereyağına taleplerinin artmasıyla çok sayıda sahte ürün de ortaya çıktı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) nedeniyle alınan tedbirler kapsamında ‘Evdekal’ çağrılarına uyan vatandaşlar lokantaların ve restoranların kapalı olması nedeniyle evde yemek ve pasta-börek yapmaya başladı.

UZAK DURULMALI
Mutfakta hünerlerini sergileyen vatandaşlar yemeğin lezzetli olması için tereyağına yönlendi. Yemeğin ham maddesi olan tereyağına taleplerinin artmasıyla çok sayıda sahte ürün satılmaya başladı. Tereyağı ile meşhur Trabzon’un Tonya ilçesinin adı kullanılarak değişik illerde üretilen tereyağları marketlerde fiyatlarının ucuz olması nedeniyle rağbet görürken, özellikle internet üzerinden kampanya yapılarak ve 3 kilogramı 75 TL gibi fiyatlardan satılan ürünlerinden uzak durulması gerektiği belirtildi.

EN BAŞLICA ÖZELLİĞİ 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tonya Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tekin Baki, vatandaşların bilinçsiz bir şekilde tereyağ fiyatları nedeniyle sahte tereyağlarına yönelebileceğine dikkat çekti.

Gerçek tereyağını anlamanın en başlıca özelliğinin kokusu, tadı ve eritildiği zamanki köpürmesi olduğunu dile getiren Baki şunları söyledi: “Doğal tereyağını nasıl anlarız? Kokusundan tadından, eritildiği zaman köpürmesinden bunlar en basit özellikleridir. Tereyağına margarin katıldığı için bu yağların fiyatı normalinden kat ve kat ucuza gelmiş oluyor.”

Editör: Haber Merkezi