'Çarşamba’nın gelişi Perşembe’den bellidir’ sözü tamda Trabzonspor’u özetliyor. Bu maç dahil son 4 karşılaşmada atılan birer gol ve oynanan futbol Abdullah Avcı’nın dediği gibi bize sabır noktasını gösteriyor. Haftalardır forvetiniz yatıyor, skor üretemiyorsa böyle sonuçlar kaçınılmaz sonlarla sizi karşı karşıya bırakması sürpriz olamaz. Sivasspor maçında olduğu gibi.

Rakipte onca eksik varken, Bordo-Mavililer böylesine önemli bir fırsatı elinin tersiyle itmesini kabul etmem mümkün değil. Trabzonspor çıkacak, aslanlar gibi mücadelesini yapacak, iyi bir skorla sahadan ayrılıp gövde gösterisi yapacak. Ama nerde. Tek umudumuz Ekuban. Ganalı oyuncu bireysel yetenekleriyle takıma katkı sağlayacak. Yaptı da. Kendi yarı sahasında aldığı topla Abdülkadir Ömür’ün yardımıyla Trabzonspor’u öne geçti. Sahada didinip duran Ganalı oyuncuyla birlikte Abdülkadir Ömür’ü de söyleyebilirim.

Genç oyuncu yavaş yavaş ritmini bulmaya başladı ama diğerleri ne yazık ki onun rüzgarına nedense kapılamıyor! Sivasspor karşısında ilk 15 dakikada iştahlı bir takım sahada vardı. Ancak sonrasında orta alanda üstünlük kuran Sivasspor’un lehine oyun bir anda döndü. Benim dikkatimi çeken ise Trabzonspor’un kanatları ofansif anlamda takıma gerekli katkıyı yapamaması oldu. Çakılı durmaları Bordo-Mavili ekip için önemli handikaplardan biriydi. Zaten Afobe kendi halinde ilerde takılması ve önde top tutamayışı Sivasspor’un daha çok Trabzonspor yarı alanında kendisini gösterdi. Hele yenilen gol ise evlere şenlikti. Öyle bir gol yenmez. Serkan’ın pozisyonda başı döndü, savunma uyudu ve sonuç Sivasspor elini kolunu sallayarak bir puanı alıp evine döndü.

Kim ne derse desin Abdullah Avcı’nın bende kredisi büyük. Ona suç bulmuyorum. Bulamamda. Eldeki hamurdan iyi işçilik çıkarması isteniyor. Ama hamurun kalitesine bakılmıyor. Kadroya baktığımızda devre arasında bir çok oyuncuyla yol ayrımına gidilecek izlenimimiz kafamızda netlik oluşturuyor. O nedenle Abdullah Avcı’ya kendi takımını oluşturma şansını ve sabrını göstermeliyiz. Görün bakın güzel şeyler olacak. En azından ben buna inanıyorum. İnanıp inanmamanız ise size kalmış.