Orman Vatandır - Çanakkale Ruhu

Yönetmen: Mehmet Ali Sevimli, Mehmet Balaban

Oyuncular: Murat Tavlı, Harun Kocatürk, Ferit Kılıç

Film, Çanakkale'deki ormanların barındırdığı hikâyeleri ve bu ormanları korumaya çalışan insanları odağına alıyor.

***

Adanış Kutsal Kavga

Yönetmen: Emir Khalilzadeh

Oyuncular: Baki İlhan, İsmail Filiz, Esra Bilgiç

FFP Media adına Şenel İlhan’ın yapımcılığını üstlendiği ‘Adanış: Kutsal Kavga’, İstanbul’un fethinin ardından bir yarısı soylu Julius Ailesi’nde, diğer yarısı ise gizemli ‘Adanmış’larda kalan efsanevi haritanın etrafında şekillenen soluk kesici bir aksiyon filmi. İsmail Filiz, Esra Bilgiç, Baki İlhan, Serdar Deniz, Nevzat Yılmaz, Aslıhan Karalar, Turgay Tanülkü, Cenk Kangöz, Can Nergis, Ercüment Fidan ve Dilek Serbest gibi yıldız isimleri kadrosunda buluşturan ‘Adanış: Kutsal Kavga’nın ikinci tanıtımı, Baki İlhan’ın aksiyon sahnelerindeki maharetini gözler önüne seriyor.

***

The Batman

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Robert Pattinson, Paul Dano, Colin Farrell, Andy Serkis, Zoë Kravitz

Suçluların kalplerine korku salan Batman’in (Robert Pattionson), 2 yıl boyunca sokakları takip etmesi, Bruce Wayne’i Gotham Şehri’nin gölgelerine sürüklemiştir. Şehrin yozlaşmış yetkilileri ve yüksek profilli kişiler ağı arasında yalnızca birkaç güvenilir müttefiki olan - Alfred Pennyworth (Andy Serkis), Teğmen James Gordon (Jeffrey Wright) ile yalnız kanunsuzumuz, kendisini şehir halkı arasında intikamın yegâne örneği olarak kanıtlamıştır. Bir katil, bir dizi sadist entrikayla Gotham’ın seçkinlerini hedef aldığında, bir dizi şifreli ipucu, Dünyanın En Büyük Dedektifini yeraltı dünyasını soruşturmaya gönderir. Batman burada Catwoman (Kedi Kadın) olarak da bilinen Selina Kyle (Zoë Kravitz), Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) ve Riddler (Bilmececi) olarak da bilinen Edward Nashton (Paul Dano) gibi karakterlerle karşılaşır. Kanıtlar ve failin planlarının ölçeği netleşirken, Batman yeni ilişkiler kurmalı, suçlunun maskesini düşürmeli ve Gotham Şehri’ni uzun süredir rahatsız eden, gücün ve yolsuzluğun kötüye kullanılmasına adalet getirmelidir.

***

Eiffel

Yönetmen: Martin Bourboulon

Oyuncular: Emma Mackey, Romain Duris, Pierre Deladonchamps

880’li yıllar, Paris. Fransa Hükümeti, Amerika için Özgürlük Heykeli’ni tasarlayan mimar Gustave Eiffel’den kendileri için de bir anıt yapmasını ister. Başta çok da istekli olmayan Eiffel, kavuşamadığı hayatının aşkı Adrianne ile yıllar sonra karşılaştığında birden fikrini değiştirir ve seneler önce unutmaya çalıştığı aşkından aldığı ilhamla “A” harfi şeklinde bir kule tasarlar. Parislilerin eleştirilerine ve itirazlarına rağmen Eiffel, bu tutku projesinin tamamlanması için varını yoğunu ortaya koyacaktır.

***

Ambulans

Yönetmen: Michael Bay

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Devan Chandler Long, Eiza González

Ambulance, karısının ameliyatı için paraya ihtiyacı olan eski asker bir adamın, birçok suça bulaşmış evlatlık erkek kardeşiyle birlikte kalkıştıkları banka soygununun beklenmedik bir şekilde gelişmesi sonrası yaşananları konu ediniyor. Madalyalı gazi Will Sharp, karısının tedavi masraflarını karşılamak için paraya sıkışmıştır. Yardım istememesi gerektiğini bildiği birinden, evlatlık erkek kardeşi Danny’den yardım ister. Karizmatik, azılı bir suçlu olan Danny, yardım yerine kendisine bir soygun teklif eder; Los Angeles tarihinin en büyük banka soygunu, 32 milyon dolar. Will, karısının hayatı tehlikede olduğu için bu teklife hayır diyemez. Ama kaçış planları son derece ters gidince, çaresiz kardeşler, içinde hayata tutunmaya çalışan yaralı bir polis ve başarılı bir acil yardım görevlisi olan Cam Thompson’ın da bulunduğu bir ambulansı kaçırırlar. Will ve Danny’nin, hiç durmayan yüksek hızlı bir kovalamacada tüm şehre yayılan geniş kapsamlı bir polis müdahalesinden paçayı sıyırmaları, rehinelerini hayatta tutmaları, bir şekilde birbirlerini öldürmemeleri ve bu arada da Los Angeles’ta görülen en çılgın kaçışı gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

***

Belfast

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Lewis McAskie, Jude Hill, Caitriona Balfe

Kenneth Branagh'ın hayatından otobiyografik ögeler taşıyan Belfast, 60'ların sonunda tırmanan siyasi gerilimin merkezindeki Belfast'ta, hayatı deneyimlemeye başlayan genç Buddy ve onun işçi sınıfı ailesinin hikâyesini anlatıyor.

***

Araf 5: Aile

Yönetmen: Uğur Kaplan

Oyuncular: Can Suoruç, Almira Tuğgül Küçükoğlu, İrem İpek

Eski erkek arkadaşı Kadir'in kendini asarak öldürmesi sonrasında evlerine taziye ziyaretinde bulunan Zeynep, Kadir'in annesinin ısrarlarına dayanamaz ve aileye destek olmak için birkaç gün o evde kalmaya karar verir. Fakat o evde hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Zeynep, eve musallat olan bir varlığın Kadir'in olumu ile ilgili kendisine ipuçları vermesiyle içinden çıkamayacağı bir girdabın içine sürüklenecek, kendisini, iki âlem arasında yer alan Araf’ın tam ortasında bulacaktır.

***

Ceviz Ağacı

Yönetmen: Faysal Soysal

Oyuncular: Serdar Orçin, Kübra Kip, Sezin Akbaşoğulları

Birçok açıdan silik ve pasif bir karaktere sahip edebiyat öğretmeni Hayati, karısı tarafından hor görülüp terkedilir. Bir süre sonra ataerkil özellikteki kasabada kimliği belirlenemeyen bir kadın cesedi bulunur. Hayati cesedin karısına ait olduğunu iddia edip başkasının işlediği cinayeti üstlenir. Peki ama işlemediği bir cinayeti neden üstlenir insan? Film bu sorunun peşinde insanın en saklı, en gölgede kalmış, derin taraflarını aydınlatmaya çalışırken tutunamayış, kadın cinayetleri, şiddetin binbir yüzü, edebiyat, tutkular ve pişmanlıklar gibi uğraklarıyla dünya yüzünde insan için özne olarak var olmanın imkânını sorguluyor.