Trabzonspor, Alanyaspor karşısına liderlik için çıktı. Bordo-mavililer maçın başında kumandayı eline aldı, bırakmadı. Oyunu istediği gibi şekillendirmesine rağmen gol yollarında etkili olamadı. Trabzonspor’un çok hızlı olmasına rağmen gol üretmemesi sıkıntı yaratan bir durum.

Avcı’nın karnesi ivme kazanmasına rağmen soru işaretleri var. Geçen seneye göre iyi kadroya sahip olan kaliteli yedeklerle güçlü olmasına karşın rakibe göre oyun içinde taktiksel değişikliğini göremiyoruz. Takım oyununu değil de bireysel yeteneklerden medet ummak süreklilik arz etmez. Gününde olmayan Trabzonspor başarı yakalaması zor. Tam bu noktada bordo-mavililer Alanyaspor’dan gol yedi. Golden sonra oyundan düşmeyen Trabzonspor Cornelius ile beraberliği yakaladı. Cornelius yetenekli olmasına rağmen yalnız kalması, ver kaç yapacak arkadaşı olmaması yeteneklerini gösteremiyor. Avcı’nın bu konuya el atması şart. İkinci devreye de hızlı giren Bordo-mavililer oyunu istedikleri kıvama getirmişti ki Vitor Hugo’dan sonra Hüseyin Türkmen’de kırmızı kart gören ikinci isim oldu. 10 kişi kalan Trabzonspor, ilk yarıya nazaran vitesi bir tık arttırmayı başarmasına rağmen galibiyet golünü bulamadı.

Birçok pozisyona girmesine rağmen başaramadı. Nwakaeme üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmesine rağmen içeriye girmeyi başaramayınca etkili olamadı. Oyuna sonradan dahil olan Gervinho ve Abdulkadir oyuna ayrı bir hava katmasına rağmen sahadan 1 puanla ayrılarak liderliği ele geçiremedi. Evet, bazı şeyleri söylemek için erken olabilir ama uyarıları dikkate alıp eksikleri gidermek başarıda büyük rol oynayacağı kanısındayım. Kalın sağlıcakla...