Lige başlarken Trabzonspor’un kadrosunun şampiyonluk için yetersiz olduğunu savunmuştuk. İyi takviyelerle hedefe ulaşmak zor değildi. Maalesef yönetim bu yönde bir adım atmadı.

İlkyarı itibarıyla çıkış yakalayan Trabzonspor bizi de heyecanlandırmıştı. Bu çıkış uzun sürmedi. Bordo mavili futbolcuların performansları düşmesi neticesinde hedeften uzaklaştı. Hedeften uzaklaştığı gibi özgüvenini de yitirdi. Başkan Ağaoğlu Sörloth’lu kadroyu bozmayıp, takviye yapılabilseydi uzun yıllar şampiyon olup kasa parayla dolabilirdi. İşte bu treni kaçıran yönetim yaptığı yamalarla bu sene ki ligi 4.bitirebilecek. Evet, yönetim Sörloth gibi iyi transfer yapabilme yeteneğine sahiptiler. Bu seneden geçti, gelecek yılın kadrosunu kurarken çok dikkatli olmaları gerekiyor.

Konya deplasmanına dönecek olursak bordo-mavili futbolcuların yüzde 100 galip geleceği karşılaşmadan 1 puanı zor bela kurtardı. Takımdaki kopukluk ve rehaveti Teknik Direktör Abdullah Avcı’ya sormak lazım. Ciddiyeti ve işine olan saygısını iyi bilenlerdeniz. Yalnız oynanan maç esnasında gerekli müdahale ve taktik konusunda başarılı olduğunu düşünmüyorum. Hocanın karşılaşma esnasında oyuna yapılacak müdahalelerle maç döndürülebilir. İşte bu müdahaleler yerinde ve doğru yapılabilseydi puan kaybı yaşanmazdı. Trabzonspor maç başlarken yüksek performansıyla rakibe hareket alanı vermedi. Serkan’ın yediği kırmızı kartın ardından bordo mavili futbolcular güç bela ilk devreyi 0-0. biterken 2. Yarıda 10 kişiye rağmen gol atmayı beceren Trabzonspor 2.golü bulamayınca atak üzerine atak yedi. Sayılmayan gollerle karşılaşma 1-1 bitti. Alacağı maçı 1 puana razı oldu. Bu arada Konyaspor’un mücadelesini de es geçmemek lazım ve alkışlamak isterim. Kalın sağlıcakla.