Şampiyonluk yarışında havlu (!) atan Trabzonspor prestij mücadelesinde yine tecrübesizliğinin kurbanı oldu.

Evet, futbolda takımın iyi futbolculardan oluşması tabi ki hayati önem taşır. Yalnız bazı küçük nüanslar takımı ipten alır. Örnek mi arıyorsunuz alın size Trabzonspor- Galatasaray karşılaşmasının uzatmalarında bordo mavili futbolcuların yaptığı aptalca bir faul, peşine çok iyi çalışılmış serbest vuruşun ardından gelen beraberlik.

Sen 90 dakika oyna 1-0 öne geç adamlar senin bir hatan yüzünden sahadan 1 puanla ayrılabiliyor.

İşte tecrübe dedikleri bu olsa gerek. Tecrübenin her şeyden değerli olduğuna bir kez daha şahit olduk. Gol atarak öne geçtin, maalesef ikinci golü atmadın ama karşılaşmada bitmiş uzatmalar başlamış. Bordo mavili futbolcuların kalan dakikalarda yapması gereken zamana karşı işi rölantide götürüp karşılaşmayı bitirmek. Bir kaç dakikayı idare edemeyip gol yiyorsanız daha çok ekmek yemeniz lazım.

Bu şampiyonluk maçı olsaydı, şampiyonluk gitmişti. Futbol bu konsantre eksikliğini ve ciddiyetsizliği affetmiyor. Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın bu basit hatalara karşı çok daha tepkili ve olumsuzluklardan ders çıkarmalı. İlerlemek aynı hataları tekrarlamamaktan geçer. Bu anlayışı takım üzerine kurarsa Trabzonspor çok daha güzel yerlerde olacağından kuşkum yok. Kalın sağlıcakla...