Ortahisar Belediyesi Başkanı Ahmet Metin Genç ile spor üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Kendisiyle Trabzonspor’un mabedi Akyazı Stadı’nda bir araya geldik. Sahaya ayak basar basmaz yüzünde güzel bir tebessüm belirdi. Kendi tabiriyle çocukken Avni Aker’in yeşil çimlerini gördüğünde göz yaşına boğulduğu yılları anımsadı. Bazen hüzün bazen mutluluktu işte o anlar. Aslında bir çocuğun nasıl bir sevda, nasıl bir tutku ile gönül verdiği takımının sevgisini içinde büyüttüğünü gösterdi bize.

İşte Trabzonspor’u özel kılanda onun uğruna gözünü budaktan sakınmayanların bir neferleriyle bu yolda ilerlemesi oldu. O isimlerden biri de başkan Ahmet Metin Genç. 2010-2011 sezonunda Trabzonspor’un alın terini çalanlara karşı verdiği kavgadan kaçmayan cesur yürekliliğiyle gönüllere girmeyi başardı. Adalet yerini bulana kadar susmaya da niyeti yok. Çünkü onun tek derdi Trabzonspor’un hakkının teslim edilmesi. Ahmet Metin Genç gibi hak ve hukuku gözeterek geri atmayan yüksek volümden sesli insanlar olduğu sürece bir gün kazanacağız. Tıpkı iyi insanların kazandığı gibi.

Bu röportajda dikkatimi çeken bir diğer konu ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi’nin spor kenti Trabzon için kenetlenmesi oldu. Başkan Murat Zorluoğlu ile Başkan Ahmet Metin Genç Trabzon için bir şans. Çünkü ikisi de spor aşığı bir insan. Güzel bir sinerjiyle birlikte iyi işlere imza atıyorlar. Genç’in dediği gibi “İyi bir uyum yakaladık” Başarıya giden yolda ekip ruhu önemli değil mi? İşte bunu da bizlere gösteriyor bu ikili.