Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in on bir yıl valilik yaptığı ve Kanuni Sultan Süleyman’ın doğup büyüdüğü kadim kent Trabzon’dan bahsediyorum. Bu günlerde şehir olarak geçmiş yıllarda kaybettiklerimize rağmen şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Atanmış Bakanlarımız; Sayın Berat Albayrak, Sayın Süleyman Soylu, Sayın Mustafa Varank, Sayın Cahit Turhan’dan oluşan kabine gücümüzün gözetiminde şehrin seçilmiş altı milletvekili Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar, Salih Cora, Hüseyin Örs, Ahmet Kaya’nın dahilleriyle, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve emrindeki görev arkadaşları Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Vali Yardımcısı Mehmet Yapıcı, Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, Vali Yardımcısı Tolga Toğan’dan oluşan il mülki amirlerinin yanı sıra şehr-i emin olarak seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanımız (Vali) Murat Zorluoğlu, Atanmış Büyükşehir Genel Sekreterimiz (Vali) Ahmet Adanur ile; şehir geçmişten günümüze hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Dört bakan, altı vekil, sekiz vali ile çok çok güçlüyüz.

Bu tamamen Trabzon’un şansıdır. Bunu yeterince olumlu kullanıp şehrimizin sorunlarını gidermek adına yerel idarecilerin sorunlarını ortadan kaldırıp başarılı olması sağlanmalıdır.

Trabzon’un hedefi her zaman açık olan ülkemizin önündeki ufuktadır. Trabzonlumuz çalışkanlığı, ülkesine ve toprağına bağlılığı ile bu ufku yakalayacaktır. İş insanlarımız daha bir cesaretli olup dünyaya açılmalı; ekonomimizin dışa açılımında roller üstlenmelidirler.

Şehrimizin geleceğinde turizm önemli yeri olan bir unsurdur. Bu sektördeki planlı ve programlı projeleri desteklemeli önümüzdeki yıllarda daha fazla turisti ağırlamalıyız. Yakın dost ülke komşularımızla olan lojistik bağlantılarla olan kazanımlarımızı artırarak korumalı, ticari ilişkileri yeni yeni anlaşmalarla iş hacmimize katkılar yapmalıyız. Trabzon bu şansı iyi kullanmalı...

TRABZON DENİ- LİNCE AKLA NE GELİR?
Tabii ki Trabzon denilince akla ilk gelen Trabzonspor olmalıdır. Bu kentin lokomotifi Trabzonspor’dur. Fabrikası, sanayisi, sanatı elbette vardır; olmalıdır da lakin Trabzonspor aidiyeti ilelebet ve sonsuzdur.

2019/2020 Cemil Usta Sezonu’nda şehrimizin takımının şampiyon olması ve sezonu 1. bitirmesi tek hedefimizdir. Böyle olmalıdır.

Tüm şehir dinamikleri, ülkedeki tüm hemşeri dinamiklerimiz buna kilitlenmeli. Şehir olarak takımımızın yanında olmalıyız.

Hedefe giden bu yolda önümüzdeki engeller; sahada rakipler, saha dışında entrikalar mutlaka olacaktır.

Ama bu yerel ve ülke genelindeki lobilerimizle, yöneticilerimizle buna engel olmalıyız.

Haklarımızın gaspı engellenmeli, Trabzon gücünü dosta düşmana göstermeliyiz. Bu yolda tüm bakanlarımızdan, müsteşarlarımızdan, genel müdürlerimizden, valilerimizden ve belediye başkanlarımızdan bağlı bulundukları kurumlar üzerinde baskılara şiddetle karşı durmalı, hakkımızı aramalı ve aratmalıdırlar.

Sezon sonunda gülen olmak için Trabzonspor’un yanında olmalıyız.

Trabzon bu şansı iyi kullanmalı...