Rizespor maçındaki oyunu bir kenara bırakarak bağımsız bir şekilde diyorum ki bu takımın gerçekten ağır bir işçiliğe ihtiyaç var. Uğurcan Çakır, Vitor Hugo, Edgar Ie’yi, Bakasetas ve Parmak’ı bir kenara bırakıyorum gerisi toz duman! Bir takım 5 eksikle oynayıp maç kazanamaz. Nedense Trabzonspor futbol anlamında oyun bütünlüğünü yakalayamadı. Yani şöyle arkamıza yaslanıp keyifle izleyeceğimiz bir takımın tadına varamadık. Görünen o ki lig bitinceye kadar da bunun özlemi içimizi yakıp kavuracak  gibi.

Oyunun orta alana sıkıştığı anlarda kanatlardan rakibin gardını düşürecek isimlere ihtiyaç var. Ayrıca Abdulkadir Parmak ve Bakesatas’a iyi bir yardımcı model lazım. Hele ki  gol yollarında ise Sörloth gibi pozisyon önüne düştüğü gibi affetmeyecek silahın özlemi var.  Kimse bana Nwakaeme ve Ekuban olsaydı daha farklı bir Trabzonspor ortaya çıkardı masallarını anlatmasın. Kabul… İki oyuncunun kalitesi tartışılmaz. Ama gerçeklerden de de kaçılmaz. Onların olduğu zamanına da tanıklık ettik. O nedenle kendimizi avutmaktan çok çözüm odaklı bakışların üzerinde durmamızda fayda var.

Anlaşılan o ki Abdullah Avcı yeni dönem öncesi  müteahhitliğe soyunacak. Yeniden bir takımın temelini atmak için gecesini gündüzüne katacak. İyi bir takım inşa edecek. ‘on dönüm bostan yan gel yat osman’ dönemi artık son bulsun tek beklentimiz. Çünkü taraftarlar  yüreğiyle benliğiyle sahada her şeyini verecek oyuncu kadrosunun, o şanlı armayı temsil etmesini bekliyor. Bilmem anlatabildim mi?