15 yaşındaki Eren evladımızın kahpece şehit edilmesinin üzüntüsüyle gittiğimiz maçta, oyun olarak olmasa da sonuç olarak  yüzümüzü güldüren  Trabzonspor’un galibiyetine bile  pek sevinemedik doğrusu..

Çünkü hiçbir galibiyet hele de 15 yaşında  kara toprağa giren bu şehit evladımızın  acısını unutturamaz.

Aslında   Konyaspor’un zaman zaman daha etkili olduğu, Trabzonspor’un  beklenen futbolunu sergileyemediği maçta  sonucu belirleyen  Burak Yılmaz faktörü oldu.

Transferi gündeme geldiğinde çok  tartışılmıştı  yönetimin bu hamlesi.

 “Zaten ekonomik zorluklar içerisindeki  Trabzonspor’un Burak’a bu kadar  parayı vermesine doğrusu ben de karşı çıkmıştım.

Zira o kadar çok yanlış isimlere o kadar çok  astronomik paralar verildi ki, hepimiz şartlanmıştık adeta ‘yine aynısı olacak’ diye.

Ancak dün akşam gördük ki, isabetli bir iş yapılmış.

Kaldı ki Burak yılmaz, hem Galatasaray’a hem de Çin’e  giderken aldığı paranın daha fazlasını kazandırmıştı Trabzonspor’a.

**

Sahadaki Trabzonspor’a gelince, kimse beklediğini bulamadı. Burak Yılmaz dışında Yusuf Yazıcı, biraz Bongonda, biraz  Pereira ve ikinci yarıda Durica beklentileri karşıladı diyebiliriz.

Ancak fazla da haksızlık etmek istemiyorum. Çünkü bizler tribünde otururken  buram  buram  terleyip nefes almakta bile zorluk çekerken, futbolculara da biraz toleranslı davranmak gerekir diye düşünüyorum.

Ancak şu da bir gerçek ki Trabzonspor’un ilk etapta  bir  stoper ve  bir ön liberoya acilen ihtiyacı var.

**

Özetlersek lige galibiyetle başlamak çok önemli.  Trabzonspor  Konyaspor gibi  daha hazır ve Süper Kupa moralli   bir takım karşısında aldığı  3 puanla bunu başardı.   Bu sonuç ,  Fenerbahçe ile İstanbul’da oynanacak maça  da kesinlikle  olumlu yansıyacaktır. İlk maçlarına göre henüz hazır olmayan iki  takımın  mücadelesinde  Bordo-Mavililer de en azından bunun morali olacak

**

Konyaspor’un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay7a ‘da ayrı bir paragraf  açmak gerekir. Çünkü Mustafa hoca gittiği her takımda olduğu gibi Konyaspor’da da farkını hemen gösterdi. Burak faktörü olmasa, ya da oyuncuları ikinci yarıda yakaladıkları mutlak pozisyonları değerlendirebilseydi, Yeşil- Beyazlılar da sahadan galibiyetle ayrılabilirdi.

Teknik adamlığının yanında dürüst  kişiliği  ve vizyonuyla    Türk futbolunda özel bir yeri  olan Mustafa Hocamızı da ayrıca  kutluyorum..