Busenaz ve Cahit hocayı yazmaya hazırlanıyordum ki 61saat'de ki beni derinden üzen yazı gözüme ilişti.

İşte o yazı, 'Sosyal medyada Busenaz’ın olimpiyat şampiyonu olmasında büyük emeği geçen antrenörü Cahit Süme’ye sosyal medyada kendini bilmezler bir fotoğrafı üzerinden laf ediyor..

Busenaz kazandığı altın madalyayı, Cahit Süme’nin boynuna astı, ikili böyle poz verdi.. A

man Allahım, sosyal medyadaki bazı kişiler bu anı eleştirdiler.. Yazık..

Hocası, talebesinin kazandığı altın madalyayı boynuna asamaz mı?

Öyle görüntü veremez mi..?

Siz nasıl bir insansınız!

Nasıl bir duygu içindesiniz!

Tam 13 yıl bu anı bekleyen ikilinin olimpiyat madalyasını birlikte boynunda taşımasının ne sakıncası var.

Ahhh bu sosyal medya..

Cahit Süme mahalleden arkadaşımız. Ben bildim bileli boksun içindedir. Daha doğrusu boks hocanın hayatı biçimi olmuş.

Yıllarca ringlerde mücadele etti, milli takıma yükseldi. Bir çok arkadaşı boksu bıraktı hayat mücadelesine daldı. Cahit hoca ise tüm geleceğini bu spor üzerine kurdu. O yıllarda bir çok iş imkanları ayağına kadar gelmesine rağmen o asla bokstan vazgeçmedi. Spor'u da adam gibi yaptı. Boks gibi bir spor dalında milli takıma kadar yükselen başarılı bir sporcu olan Cahit Süme efendiğinden, kişiliğinden asla ödün vermedi.

Bölgemizde futboldan başka spor dalı etkin olmamasına rağmen o inatla Trabzon Boksuna hizmet etmeyi sürdürdü. Maddiyatı ikinci plana atan Süme sessiz ve derinden mesleğine aşık bir edayla çalışmalşarına hiç ara vermeden bu günlere geldi.

Demem o ki olimpiyatta ki başarı asla ve asla tesadüf değildir. Önceki yıllarda yetiştirdiği sporcularla guru duyduk. Yalnız futbolun önüne geçmeyi başaradı. Gerçi kim başardı ki oda başarsın.

Ferdi sporlarda yetiştireceğin sporcuyu keşfetmek, yetiştirmek, tecrübelerini aktarmak ve başarılı kılmak büyük fedekarlık isteyen, sabır gerektiren işler.

İşte Cahit hoca yakaladığı bu başarıları sessiz, sedasız, reklamsız, arkasında büyük güçler olmadan başardığı için Olimpiyat Şampiyonumuz Busenaz kadar alkışlamak gerektiğine inanıyorum.

Sosyal medyada ki yorumlara gelince dikkate alınacak, konu edilecek yorumlar değil. Siz dua edinde Cahit Sümelerin sayısı artsın da bu gençlerin geleceği kurtulsun. Sosyal medyadan kafasını kaldırmayan, cep telefonuyla ömrünü tüketen gençleri kim sporla buluşturuyorsa hepsinden Allah razı olsun.

Yaşamın git gide zorlaştığı bu günlerde ailelerin çocuklarına gereğinden fazla ilgi ve alakayı maalesef gösteremiyor. İşte tüm hocalarımız çocuklarımızın ülkesi için ideal bireyler olması için var gücüyle çalışıyorlar. Onlara teşekkür edeceğine tuhaf yorumlarla heveslerini kırmak, modlarını düşürmek kimin işine yarar.

Hepimiz tek yürek olup Cahit Hocayı ve Busenaz'ımızı bağrımıza basmalıyız. Teşekkürler Cahit Hoca, Teşekkürler Busenaz...