ÇAKIR’A DİKKAT!

Bazen geçmişteki bilgileri tazelemekte fayda var. Hatırlarsanız İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında, Şota Arveladze yönetiminde Trabzonspor ilk 4 maçta topladığı 10 puanla şampiyonluğu ne kadar çok istediğini dosta düşmana ilan etmişti. Derler ya “Su uyur, düşman uyumaz” misali kirli eller tetikte bekledi 5. haftada Avni Aker’deki  harekete geçerek Galatasaray maçında Trabzonspor’a can alıcı darbeyi vurmuştu. Peki hakem kimdi? Cüneyt Çakır. Tüm Türkiye’nin gözünde verilmeyen penaltıların yanı sıra saçma sapan düdüklerle Bordo-Mavililer’in sonunu hazırlayan isimdi Cüneyt Çakır.

O maçtan sonra Trabzonspor’un gemisi alabora olmuş, haftalardır kazanamayarak şampiyonluğun en güçlü adayı olarak başladığı ligi 12. bitirebilmişti. Demem o ki  13 hafta sonunda namağlup zirvede yer alan Bordo-Mavililer’in iyi gittiği bir dönemde Çakır’ın Karagümrük maçına atanmasını açık söylemek gerekirse midemi bulundırmıyor değil. Hele ki Kulüpler Birliği Başkanlık görevini yürüten Trabzonspor başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun ilk yarı bitimine kadar hakemler hakkında konuşmayacaklarını dile getirmesi de tedirginliğimi hat safhaya ulaştırıyor. Biz yine uyanık olalım. Kirli ellerin Trabzonspor’u aşağıya çekmesine izin vermeyelim.

KARAGÜMRÜK SORUN ÇIKARMAZ!

Şunu bir kere kabul edelim; bu ligde kolay maç yok. Her maçın zorluk derecesi çok farklı. Hele Trabzonspor için çok daha farklı. Neden mi? Bordo-Mavililer’in geldiği nokta  camiada beklentileri artırdı ve yükü bir hayli fazlalaştırdı. İster istemez bu durum üzerinizde önemli bir baskı oluşturur. O nedenle kendimizi kandırmaya gerek yok. Bir de namağlup olarak ilerlediğiniz ligde her takım size karşı başka takımlara olmadığı kadar farklı motive olarak sahada yer alır. Tek düşünceleri Trabzonspor’a ilk yenilgisini tattırmanın hazını yaşamaktır. Karagümrük’te bu düşünceyle sahaya çıkacaktır. Kolay bir maç olmayacak ama hakem faktörü olmazsa Bordo-Mavililer elini kolunu sallayarak 3 puanı alıp evine döneceğine inanıyorum. Ha iyi oyunla galibiyet gelirse tabii ki keyfimiz katlanır, ama ben işin o tarafında değilim. Skor tabelasında yazan skora  bakarım.  Yeter ki o tabelada Trabzonspor’un lehine sonuç yazsın.

FİŞİ İKİ İSİM ÇEKECEK!

Karagümrük maçında bana göre Trabzonspor’un en önemli iki silahı olacak. Biri Abdülkadir Ömür diğeri ise Nwakaeme. Yetenekli iki oyuncunun performansı maç içerisinde takımın gidişatına yön vereceğini düşünüyorum. Özellikle son haftalarda yükselen formuyla dikkatleri üzerine çeken Abdülkadir Ömür’ün oynayıp oynamayacağı maç saatinde belli olacak olan Hamsik’in olası bir yokluğunda daha fazla sorumluluk alması gerekiyor. Daha fazla topu ileriye taşıyarak Karagümrük defansını hataya zorlamalı. Bunun yanında Nwakaeme’nin de sol kanattan getireceği  toplarla yapacağı servis Trabzonspor’un skor üstünlüğünü yakalamasında en önemli etken olacaktır. Yani kısacası iki isim Karagümrük’ün fişini çekmekte kilit bir rol üstlenecek.

KONGRE ÜZERİNE

4-6 Aralık tarihinde Trabzonspor’un yapacağı genel kurula başkan Ahmet Ağaoğlu tek liste ile gidecek. Olması gerekende bu ama iyi bir yönetim oluşturması da beklentimizdir. Çünkü her başkan uyumla çalışabileceği kulübe katkı sağlayacağına inandığı isimlerle bu yolda yürümek ister. Ahmet Ağaoğlu’da listesini yaparken bu durumları da göz önünde bulunduracaktır. Ancak benim dikkatimi çeken en önemli husus ise Trabzonspor’un hafta sonu kongresini yapacak olmasına rağmen kimsenin o tarafa yoğunlaşmaması. Yoğunlaşılan tek nokta saha içerisi. Orada da işler iyi gittiğine göre varsın kongre olsun, bitsin. Biz yine saha içinde kalalım ve şehri mutlu etmek için canla başla mücadele edenlerin yanında şartsız kayıtsız duralım.  

EDİN VİSCA’YI KAÇIRMAYIN

Ligin ikinci yarıda savaş daha da alevlenecek. O nedenle teknik direktör Abdullah Avcı’nın elindeki silahlar daha da güçlenmesi lazım. Trabzonspor’da Edin Visca’nın ismi her dönem olduğu gibi bu sezonda fazlaca dillendiriliyor. Boşnak futbolcu Bordo-Mavili takıma önemli katkı sağlayacak nitelikte. Süper ligi iyi tanıyor istikrarlı futbolu ile hep öne çıkıyor. Dolayısıyla Abdullah Avcı eski öğrencisini kadrosunda görmek tabiki ister. Yönetim Visca ile birlikte sol bek ve forvete de transfer yaparsa ikinci yarıda Trabzonspor’un tadından yenmez.