Kaya, milletvekillerinin temel görevinin memleketin ve milletin yüksek çıkarlarını korumak, milletin verdiği vergilerin her bir kuruşunun haksız ve hoyratça kullanılmasına izin vermemek olduğunu belirterek, “Arabalarımıza çakar takmak için, yan gelip yatmak için, haksızlıklar karşısında susmak için milletvekili olmadık. Milletin hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyacağız. 84 milyon insan gerçekleri öğreninceye kadar bu soygunları milletimize anlatmaya devam edeceğiz.” dedi.

CHP’li Ahmet Kaya konuşmasında şunları söyledi:

“AKP İKTİDARI KONUŞULMASINI İSTEMİYOR”

“Yolcu garantili havalimanları, araç garantili köprüler, otoyollar, hasta garantili hastaneler… AKP iktidarı ve saray rejimi bu konuların konuşulmasını istemiyor çünkü milletimizin gerçekleri öğrenmesinden korkuyorlar. O nedenle Sayın Genel Başkanımızın açıklamalarıyla ilgili "İhtiyatlı konuşmalısın." diye bir karar çıkarıldı ama şunu bilin ki: Susmayacağız, sağır sultan bu meseleyi duyana kadar, 84 milyon insan gerçekleri öğreninceye kadar bu soygunları milletimize anlatmaya devam edeceğiz.”

“DEVLETİN VE MİLLETİN İMKANLARI ÇARÇUR EDİLİYOR”

“Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün yapım maliyeti 3 milyar dolar, garanti verilen ödeme toplamı 9 milyar dolar. Şimdi 3 milyar dolara yapılan bir işe 9 milyar dolar ödeme garantisinin verildiği yerde yapan müteahhitlere yüzde 300'lük bir kâr sağlanmış oluyor. Diğer taraftan, Osmangazi Köprüsü'nün yapım maliyeti 1 milyar 200 milyon dolar, garanti verilen ödeme miktarı 15 milyar dolar. Yapan o firmalara yüzde 1.150 oranında bir kâr kalıyor. Zafer Havalimanı 50 milyon avroya yapılmış, 208 milyon avro garanti verilen toplam ödeme miktarı; yüzde 400'lük bir kârdan bahsediyoruz. Piyasada müteahhitlik yapan arkadaşlar vardır, içimizde de vardır. Müteahhitlerin iş yapma esaslarına baktığımız zaman maliyet artı makul kârla iş yaparlar. Böyle bir kâr oranını gören, bilen varsa çıksın, desin ki: ‘Ben gördüm, duydum, işittim.’ Böyle bir iş yapma biçimi olamaz. Burada resmen devletin, milletin imkânları çarçur edilmiştir, talan edilmiştir.”

“40 BİN MÜTEAHHİT ‘BATIYORUZ’ DİYE FERYAT EDİYOR DUYMUYORLAR”

“Piyasada sadece bu müteahhit arkadaşlar kamu ihalelerini almıyorlar, bunların yanında yine kamuya iş yapan 40 bin müteahhit adına geçenlerde Kamu Müteahhitleri Platformu sözcüsü bir açıklama yaptı, ‘Kamuya yol, konut, bina, köprü yapan bu 40 bin müteahhit yüzde 500'e varan olağanüstü zamlar nedeniyle batma noktasına geldik, iflas etme noktasına geldik." diye feryat ediyorlar ve inşaattaki sıkıntının sadece müteahhitleri değil, zincirleme olarak 250'den fazla sektörü etkileyeceğini; 2,5 milyona yakın inşaat işçisini zora sokacağını söylüyorlar. Peki, bu feryatları duyan var mı? Buna karşı bir tedbir alan var mı? Maalesef yok arkadaşlar. Varsa yoksa o 5 müteahhit. Sayın Genel Başkanımızın da dediği gibi o 5'li çete. Tek düşünülen bunların çıkarlarını, menfaatlerini korumak; iktidarın başka kaygısı yok maalesef. Yine, Türkiye Müteahhitler Birliği de bu konuda bir açıklama yaptı kamuya iş yapan müteahhitlere sahip çıkılması gerektiğini ifade ettiler. Fakat 5 müteahhit ihya olurken 40 bin müteahhit iflas ediyor ama bunu gören, duyan yok.”

“BUNLAR PROJE DEĞİL AKP’NİN KAPİTÜLASYONLARIDIR”

“Şimdi, bu projelerin yapım maliyetlerini ve verilen garantileri incelediğimiz zaman gerçekten bunların proje değil, hazine garantili garabetler ve hazine garantili soygunlar olduğu gerçeğini görüyoruz; ülkemizin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini ipotek altına alan projeler olduğunu görüyoruz. Bunlar, AKP iktidarının âdeta kapitülasyonlarıdır. Ekonomimizin bu hâlde olmasının, milletimizin fakruzaruret içinde sıkıntı çekiyor olmasının temel sebebi de bu ve bu gibi uygulamalardır. Bakın, 5 müteahhitten bahsettik az önce, bu 5 müteahhit ihya olurken 40 bin müteahhit iflas ediyor ama bunu gören, duyan yok maalesef.”

“BURADA HİZMET ADI ALTINDA SOYGUN VAR”

“Ben, yapım gereği hizmeti eleştirmeyi çok sevmem; hizmeti takdir etmeyi, hizmet edenlere teşekkür etmeyi vazife bilirim ama burada "hizmet" adı altında resmen bir soygun var, bunun altını çizmeden de geçemeyeceğim.”

“ARABAMIZA ÇAKAR TAKTIRMAK, YAN GELİP YATMAK İÇİN VEKİL OLMADIK”

“Bizler milletin vekilleriyiz, temel görevimiz memleketimizin ve milletimizin yüksek çıkarlarını korumaktır, milletin verdiği vergilerin her bir kuruşunun haksız ve hoyratça kullanılmasına izin vermemektir. Bizler, arabalarımıza çakar takmak için, yan gelip yatmak için, haksızlıklar karşısında susmak için milletvekili olmadık; milletin hakkını, hukukunu korumak için milletvekili olduk diyorum.”