Süper, süper! Bir gösteriden sizlere bahsetmek istiyorum. Adı; “Çimen Talk Show” mesela canınız sıkıldı, ne yapsam diye düşünüyorsunuz yarın da Pazar. Yılbaşından çıkmışsınız yorgunsunuz evde vakit geçirmek istiyorsunuz.

Hemen YouTube’yi açıyorsunuz ve Çimen Show’u izlemeye başlıyorsunuz. Bu zaman kadar izlemediyseniz inanın çok şey kaybetmişsiniz demek. Cem İşçiler ve Fazlı Polat’ın yönetiminde interaktif olarak başlayan ve böyle devam eden güzel mizahi dili olan eğlenceli bir program.

İzleyiciler ile Cem ve Fazlı’nın tamamen tuluat üzerinden gelişen samimi sohbette vaktin ne zaman geçtiğini anlamayacağınızı sizlere garanti ederim.

Şu anlık bir turne programları var mı bilmem lakin İstanbul’da BKM’nin sahnesinde gösterilerini devam ettirmektedirler. Bu mizahi performansı canlı izlemek istiyorum diyorsanız da Biletix’ten biletlerinizi ala bilirsiniz.

Turnelere başlayacaklar mı bizim oralara da gelirler mi diye soran olursa bunu son izlediğim bölümlerin birinde (yani şuan hangi bölüm olduğunu kestiremiyorum.) Fazlı Polat şöyle açıklıyor, “Yan mahalleye zorla gidiyoruz ne turnesi abi.” (Güldüm) yani yan mahalleye gitmeyi başarırsalar muhtemelen sizin oralara da gelecekler.

Bu ara Fazlı’da Bayburtlu. Bayburt’un en tanınmışlar listesine baktım daha ilk yüze giremedi ama toprağımız yani. Karadenizli. (Şimdi Fazlı üzerinden fazla yazmayalım Cem, “Yine önüme geçtin.” demesin.)

Küçük spoiler verecek olursak; Cem’in her bölüm sol tarafının morardığına inanıyorum. Fazlı her batırdığında ya da güzel bir espri yaptığında yumruk, tekme, itme gibi hareketler çekerek Cem’i kadrajdan gönderiyor.

Bat diye lafı yapıştırdıkları anda, izleyicilerin güzelsin, sensiz olmaz, kralsın gibi geri vitesleri şahane.

Bir izleyici abimiz var yine, adı gelmedi aklıma kusura bakmasın sedef hastalığını iyileştirdiklerini iddia etti. Sonra abonman oldu her hafta orada. Yani bir derdiniz tasanız varsa türbeye, cinci hocaya, falcıya gitmeyin babalar. Doğru Çimen Show’a… Üniversite, KPSS, ALES gibi sınavlara mı hazırlanıyorsunuz? Sakın ola okunmuş şeker yemeyin, gerek yok. Bir hafta önce Biletix’ten bir adat bilet alın sahneye girmeden önce dileğinizi tutun dalın içeri.

Altın verdikleri bir bölüm var (aklıma geldi yine güldüm) çekilişi yapmamak için baya uğraşmaları da süperdi.

Getirdikleri konuklardan fazla konuşmalarından tutun da Fazlı’nın her konuda bilimsel anlatımlar yapmalarına kadar kısacası bu konu şahane. Uzağım, gidemem diyenler YouTube’a, yakınım giderim diyenler BKM sahneye.

Bu hafta tiyatro ya da sinema yazısı yok, okurlar bu hafta çimeni yazdım. Haftaya görüşmek üzere.